I föreningens stadgar § 31 - 37 kan du läsa om vilket ansvar du som bostadsrättsinnehavare har.
Styrelsens godkännande behövs för väsentliga ändringar. Väsentliga ändringar är sådana som till exempel ingrepp i bärande konstruktion eller ändring av befintliga ledningar för avlopp, värme eller vatten.
Vissa ändringar kräver bygglov eller en bygganmälan till Nacka kommun. En bygganmälan krävs bland annat om du ska riva en bärande vägg, förändra planlösningen på annat sätt eller väsentligt ändra anordningar för exempelvis ventilation, vatten och avlopp. En bygganmälan ska lämnas in senaste tre veckor före byggstart. Det är din skyldighet att undersöka om sådan krävs just för din renovering. Läs mer om bygglov/bygganmälan här.
Blankett med villkor för ändring samt begäran om tillstånd för ändring i lägenhet hittar du här nedanför. Blanketten ska efter ifyllnad sändas till styrelsen genom fastighetsförvaltaren Nytorget Fastigheter via e-post till info@nytorget.se .
Med ansökan ska bifogas kopia på intyg så som intyg certifierad elinstallatör, behörighetsintyg Säkert Vatten samt våtrumscertifikat från BBV eller GVK.
Godkännande ges under förutsättning att renoveringen följer gällande branschregler och är yrkemannamässigt utförd.
Till- och ombyggnationer som kräver utredning, kontroll eller annan hjälp av föreningens fastighetsförvaltare och som innebär en kostnad kommer att debiteras den enskilda medlemmen.
När arbetet är utfört ska bostadsrättsinnehavaren skicka in egenkontroller och kvalitetsdokument till styrelsen genom Nytorget Fastigheter.
Vid utförd badrumsrenovering så rekommenderar Brf Tinget att bostadsrättsinnehavaren anlitar en oberoende besiktningsman för besiktning av utfört arbete. Det är du som beställare som har ansvar för entreprenaden.
Central avstängning av el, vatten och värme får endast utföras av Nytorget Fastigheter. Information om avstängning skall anslås i god tid på anslagstavlan i entréplanet.
Golvplattorna i fastigheten är endast ca 10 cm så vid flytt/ändring av golvbrunn bör försiktighet iakttas. För att förhindra att det blir ett hål genom grannens tak så rekommenderar styrelsen att du stagar upp innertaket nedan innan borrning genomförs.