Skolan i Fornuddsparken byggs

02 juli 2018 Mark- och miljöövedomstolen beviljade inte prövningstillstånd för överklagandet av mark- och miljödomstolens beslut att inte upphäva kommunens detaljplan med en stor skola i Fornuddsparken. Skolan kommer alltså att byggas.

Brf Trollbäcken har försökt stoppa planerna på att bygga en stor skola i Fornuddsparken. Vi anser att det förstör parken, är till nackdel för föreningen och kan medföra vissa risker för föreningens fastigheter. Vi anser inte heller att kommunen har visat på att det behövs en så stor skola i området.
Domstolens uppgift är dock inte att bedöma om kommunens beslut är oklokt eller inte. För stadsplaneringen gäller det som man brukar kalla komunnernas planmonopol. Det går att läsa mer om skolan på kommunens hemsida under rubriken nyheter.
Av komunnens lokalplandering för grundskolorna framgår att man räknar med ett visst framtida överskott av platser för högstadiet i västra Tyresö, där Trollbäcken ingår. De platserna tänker man sig dock kan fyllas med elever från centrala Tyresö, där Bollmora ingår.