Arbetet med OVK fortsätter

30 november 2015 Arbetet med att få OVK fortsätter. Föreningen tar nu in offerter från firmor för att komma till ett avslut.

OVK, obligatorisk ventilationskontroll, ska göras regelbundet, i de flesta byggnader. Syftet är att visa att inomhusklimatet är bra och att ventilationssystemen fungerar. Kontrollen ska göras av en certifierad kontrollant. Kontrollanten ska också ge förslag till hur energiåtgången kan minskas för ventilationen, utan att det ger en sämre inomhusmiljö. Det är byggnadens ägare, i det här fallet bostadsrättsföreningen, som ska se till att OVK utförs. 

Vår OVK är ännu inte godkänd. Som ni säkert minns har vi genomfört kontroller med hjälp av företaget RT Drift i samtliga lägenheter.  Vår förvaltare Antti Ahonen har skrivit brev  och anmodar berörda medlemmar att åtgärda felaktig/oåtkomliga frånluftsdon. Vi har även begärt in kostnadsförslag från RT Drift på vad de skulle ta för att hjälpa respektive boende med åtgärderna. Antii kommer också ta in priser från minst två andra firmor för att jämföra mot RT Drift. Han ska också kolla om värmeinjusteringen är slutförd