Ja till att hyra ut garageplatser till externa

10 mars 2014 På den extra föreningsstämman den 5 mars sa stämman ja till styrelsens förslag om att göra det möjligt att hyra ut garageplatser till externa personer som ej tillhör bostadsrättsföreningen.

16 röstningsberättigade varav två via fullmakt fanns på plats när Bostadsrättsföreningen Vårdtornet samlades till den extra stämman den 5 mars. Stämmans ordförande Erik Krohn berättade kort om bakgrunden till styrelsens förslag om att göra det möjligt att hyra ut garageplatser till externa personer som ej tillhör bostadsrättsföreningen.
De senaste åren har 2-4 garageplatser varit outhyrda. Eftersom dessa garageplatser betingar ett avsevärt marknadsvärde vill styrelsen ha stämmans godkännande för att kunna hyra ut lediga platser till icke medlemmar för marknadsmässig hyra (f.n. ca 2000 kr/mån på Kungsholmen). Hyresintäkterna skulle utgöra ett värdefullt tillskott till föreningens ekonomi. 24 000 kr per plats och år minus 3000 kr i kostnad.Vid omröstningen var samtliga delatagare för styrelsens förslag.