Poströstning till stämman

14 april 2021 Styrelsen har beslutat om hur stämman ska utföras den 27 maj

Med tanke på smittoläget i samhället har styrelsen beslutat om att stämman kommer genomföras utan fysisk närvaro och med hjälp av poströstning. 

Detta innebär att medlemmar inte ska komma till någon fysisk plats utan material för att kunna rösta genom poströstning kommer att delas ut i god tid före stämmodatumet. 

Detta innebär också att man kan rösta om att senarelägga omröstning i vissa frågor till ett senare datum när det kan genomföras på ett möte med fysisk närvaro, om man anser att frågan är av sådan karaktär att den måste tas upp på en fysisk stämma. 

Vi förstår att många kommer ha frågor som gäller det praktiska och vi ber om att få komma åter med samlad och mer detaljerad information inom kort. 

Under tiden hänvisar vi till att läsa mer om poströstning på följande sida: https://www.hsb.se/stockholm/om-hsb/nyheter/2020/hantering-av-foreningsstamman/

man kan bl.a läsa följande:

  • Styrelsen kan besluta att stämman ska genomföras utan fysisk närvaro med enbart poströstning.
  • När det gäller styrelsens upplysningsplikt kan medlem lämna begäran om upplysning skriftligt till föreningen senast 10 dagar före stämman.
  • Skriftligt svar ska lämnas från styrelsen senast 5 dagar före stämman och hållas tillgängligt hos föreningen, skickas till medlem som ställt frågan samt publiceras på föreningens webbplats om sådan finns.
  • Vid enbart poströstning ska poströsten ha inkommit till föreningen senast den sista helgfria vardagen närmast före stämman.

Vid stämmor med enbart poströstning har medlemmarna rätt att rösta om något eller några av ärendena på dagordningen ska skjutas upp till fortsatt stämma och därmed behandlas vid ett senare tillfälle som medlemmarna har rätt att närvara vid. Det vill säga där endast poströstning inte är tillåtet. Ett ärende ska skjutas upp till fortsatt stämma om stämman beslutar om det eller om minst en tiondel av samtliga röstberättigade medlemmar i bostadsrättsföreningen begär det.