Problem med tömning av grovsopor

10 februari 2022 .

Upphämtningen av grovsopor fungerar inte och sopkärlen är ibland överfulla. Efter årsskiftet har Sopsam tillfälligt utnyttjat ett avtal för hämtning av grovsopor som Stockholmshem har.

 

Vad vi kan göra för närvarande är att vika ihop kartonger och förpackningar så mycket det går och även se till att hela utrymmet i containrarna utnyttjas. Ibland skapas det tomrum under det man slänger, t ex om man slänger större kartonger.

 

Vi har fått följande information från Sopsam:

 

Det finns inget separat avtal mellan Sopsam och PreZero utan vi (Sopsam) hänger på ett avtal mellan Stockholmshem och PreZero. Sopsams mål är dock att sluta ett separat avtal som vi just håller på att utarbeta.

 

De flesta bostadsrättsföreningar som jag varit i kontakt med upplever en försämring jämfört med hur det var, vilket delvis kan förklaras av det ovansagda, delvis också kan bero på att leverantören är ny och saknar kännedom om vår stadsdel och våra rutiner. En tredje bidragande orsak kan vara de pågående gräv- och rörbytesarbeten i Skarpnäck som försämrar framkomligheten.

 

Men jag tar på mig att under tiden vidarebefordra dina och andras synpunkter till PreZero samt försöka bidra till förbättrade rutiner tills avtalet är klart.