Omfattande arbete avseende relining av avloppsrör. Avloppet kommer att stängas av veckovis.

12 juli 2022

Angående planerat renoveringsarbete augusti-december

Vi i BRF Varmfronten kommer är nödgade till att renovera våra liggande avloppsstammar runt om hela vår fastighet. Vissa stammar har redan renoverats under föregående år, främst längs med Skarpnäcks Allé ut mot Pilotgatan. Stammarna kommer att renoveras med relining vilket för oss innebär att både kostnader och påverkan hålls ned. Arbetet är planerat och kan inte vänta. Ansvarig entreprenör är Repipe.

 

Renoveringen kommer att medföra avstängning av avlopp. Det innebär att alla under en viss period inte kommer att kunna använda avloppen, cirka tre till fyra veckor per hus. Störande ljud på dagtid kommer också förekomma. Arbetet planeras i sin helhet att pågå mellan augusti och december, men tidsplanen som nu presenteras är preliminär och arbetet kan komma att pågå en längre tid.

 

Nedan information och tider är de planerade tiderna för avstängning som entreprenören har meddelat styrelsen. Under arbetet kan vissa tider komma att ändras.

 

För boende gäller:

Planen är att hos de boende kommer det att placeras torrtoaletter i lägenheterna under de perioder som avloppet är avstängt. Det kommer då även att finnas duschvagnar att tillgå.

 

HUS 21, Varmfrontsgatan 14-22

Entreprenören har planerat avstängning för veckorna 43-47.

 

HUS 22, Skarpnäcks Allé 62

Entreprenören har planerat avstängning för veckorna 39-42.

HUS 23, Skarpnäcks allé 64-72

Entreprenören har planerat avstängning i två omgångar för veckorna 38-39 och veckorna 40-42.

 

HUS 24, Skarpnäcks Allé 70-76

Delar av husen är renoverade. Avstängning planeras veckorna 43-45.

 

HUS 25, Varmfrontsgatan 2-4

Arbetet påbörjas vecka 32. Avloppet leds om och avstängningar är tillfälliga.

 

 

HUS 25 Pilotgatan

Entreprenören har planerat avstängning för veckorna 35-37.

 

HUS 26, Varmfrontsgatan 8-12

Entreprenören har planerat avstängning för veckorna 35-37.

 

HUS 27, Tvättstugan på gården samt gårdslokalen

Entreprenören har planerat avstängning för veckorna 33-34. Tvättstugan och lokalen kommer under renoveringen inte att kunna användas.

 

Näringsverksamhet

För de som bedriver näringsverksamhet kommer arbetet att påverka verksamheten men på olika sätt. I vissa lokaler kommer arbetet medföra att entreprenören nödgas gräva gropar på specifika platser. Hos andra kommer det påverka främst vad gäller avloppsavstängning störande arbeten kopplade till renoveringen.