Sophantering när sopsugen är ur drift - Uppdaterad - 2/10 2020

29 juni 2020

2020-10-02

Vi har sedan en tid fått en container med luckor.Tänk på att stänga luckan ordentligt när du slängt dina sopor. Det är inte tillåtet att slänga soppåsen uppe på container och inte heller att ställa ut soppåsen i trapphuset.

2020-06-29 

Nu har containern kommit tillbaka till Varmfrongsgatan igen.  

Och precis som tidigare, visa hänsyn till de som bor i närheten. 

Undvik att slänga  sopor tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Stäng luckorna och försök att stänga dem smidigt, eftersom det smäller rätt högt. 

 

Det har kommit till vår kännedom att det slängts hushållssopor, engångshandskar, munskydd mm i våra papperskorgar på gården. 

 

Det är absolut inte tillåtet, utan det ska slängas i de sopkärl/containrar som är avsedda för detta.  

 

2020-06-25

De kärl som tidigare fanns på  Varmfrontsgatan har tagits bort, pga att de snabbt blev överfulla. Isället kommer det att finnas en container. Den har efter det, att några medlemmar lagt sig i,  tillfälligt placerats på Luftskeppsgatan, där det nu finns två stycken. Vi kommer att se till att den flyttas till Varmfrontsgatan igen.

Alla lider vi av att sopsugen är trasig, men vi kan väl försöka visa lite hänsyn till varandra. Undvika att slänga sopor på tidiga mornar och sena kvällar. Eftersom det smäller rätt högt när dörrarna till containern stängs igen och även se till att de stängs ordentligt, för att undvika dålig lukt.

 

Om ni har några frågor/synpunkter rörande detta,  kan ni vända er till Gunnar Sandberg, 076-046 73 36, men allra helst, gör en felanmälan till HSB.