Konstnärlig utsmyckning och arkitektur 


Arkitektur
Arkitekturen är anpassad till de specifika krav som varit inspirationskälla till husets utformning. Huset är färgsatt enligt svensk tradition, ljusa med röda inslag och en markerad svart sockel. Stor hänsyn har tagits till ekologiska och miljömässiga krav och avspeglas i husets materialval.
Arkitekt: Björn Dahlberg, Brunnberg & Forshed arkitektkontor AB

Konstnärlig utsmyckning
Entréerna bjuder in de boende till sina hem och dekoreras ned mosaikgolv, som är en del av den konstnärliga utsmyckningen.

På baksidan av huset finns en häst, gjuten i betong. Den kan användas av de yngre boende och ändå vara en skulptur och prydnad för alla boende. Form och funktion är tanken.

Framför entréerna står två bronsskulpturer av konstnären Domenico Inganni. Hund respektive katt, gjorda på 50-talet, som en första hälsning. Domenico Inganni kom som sextonåring till Sverige som en av de utländska arbetarna vid byggandet av Stockholms Stadshus. Direkt när första världskriget var över lockades han att arbeta som konsthantverkare i Sverige, där hans morbror redan befann sig. Domenico började som lärling och fick äran att hjälpa prins Eugen när han uppförde väggmålningar i Stadshuset.

Skulptören Luigi Inganni, son till konstnären och tillhörande Renkvistgruppen, har arbetat fram de fem konstverken. Två mosaikgolv samt tre skulpturer och socklar. Varje entré får på så sätt sin egen gestaltning och individuella tolkning. 

Luigi Inganni var muraltekniskt ansvarig på konstfack i Stockholm. Han finns representerad i åtskilliga offentliga och halvprivata miljöer som t.ex. parkeringshuset i Rissne, Stuccolustro Vägg i HSB:s historia i Farsta, Farsta Strandgårdarna, Garnisonen, Globen City Arenagången, Jarlaberg, Nacka Centrum och brf. Gnistan.