Hösten är är

19 oktober 2022 Den varma sommaren är över, och hösten är här. Med fantastiska färgspel i naturen och hög och klar luft. Vi har mycket på gång i vår förening. Vi behöver hålla hårt i föreningens budget för att klara bland annat de skenande energikostnaderna. Men vi behöver också arbeta för att skapa ett tryggt och trivsamt boende även i framtiden.

På gång i föreningen

Solceller på våra tak?

Kan solceller på våra tak hjälpa oss att hålla energikostnaderna på en mer sund nivå än nu? Den frågan har vi lämnat vidare till Arvid Fasth på HSB Sydost, som ska göra en grundlig förundersökning, och därefter rapportera till styrelsen. Vad skulle det kosta? Hur mycket skulle vi kunna sänka våra energikostnader? Är det tryggt? Hur lång tid skulle det ta innan vi "tjänat in" den kostnaden det medför? Det är frågor vi behöver svar på innan vi kan gå vidare med det. 

Om det blir så, att styrelsen vill gå vidare med det, kommer vi att kalla till en extra stämma, för att alla ska kunna vara med och säga sin åsikt. 

 

Trivselfrågor

Styrelsen har diskuterat olika förslag för att skapa en bättre sammanhållning och gemenskap i vår förening. Nedanstående är förslag som har kommit upp, som inte skulle kosta så mycket, men som skulle kunna bidra till ökad trevnad för alla. Hör gärna av Dej om Du har egna förslag som Du skulle vilja se genomförda. 

-       Boulebana, 4 x 15 meter, i en gräsmatta

-       Markerad kubb-bana i en gräsmatta

-       Bokbytarkvällar, i samlingslokalen

-       Göra om mattpiskeställningarnas uppställningsplatser till grillplatser 

 –   Skapa en fotbollsplan, på en gräsmatta.

 

KlaraBo, som hyrt en källarlokal i hus nr 24, har flyttat ut. Styrelsen har diskuterat hur den bäst kan användas i fortsättningen. Frågan var om skulle vi hyra ut den till någon annan, eller skulle vi bygga om till två garage, eller skulle vi använda oss av den själva? Det visade sig att det skulle dra med sig rätt stora kostnader för ombyggnad om vi skulle hyra ut till någon annan eller bygga om till garage. Därför har styrelsen beslutat att vi ska använda den till att bland annat magasinera våra utemöbler under vintern. Det har varit ett stort bekymmer hittills, att få plats med dem. 

Nästa styrelsemöte är 2022-10-20 och styrelsemötet därefter är 2022-11-17.

Det är min förhoppning att jag efter varje styrelsemöte ska kunna skriva ett sammandrag här om vad som diskuterats eller beslutats. 

Vänligen

Barbro Andersson