Nyheter 2024-05-01

30 april 2024 Spärr av taggarna till hus 32 Stämma 2024-06-19 Solceller - nya rör Brevlådan flyttas

Spärr av taggarna till hus 32

På grund av all skadegörelse i källaren i hus 32 på senare tid, har styrelsen beslutat att spärra taggarna till huset, så att de enbart fungerar när man har bokat tid i grovtvättstugan. Det är djupt tragiskt att inte alla är rädda om våra gemensamma utrymmen, brandsläckare osv. 

Stämma 2024-06-19

Stämman kommer att hållas 2024-06-19. Kallelser kommer att gå ut i vanlig ordning. På stämman kommer vi att utöver sedvanliga ärenden också ta ett andra beslut när det gäller att godkänna de föreslagna ändringarna i våra stadgar. 

Solceller - nya rör

Styrelsen har beslutat att avvakta med installation av solceller. Förslaget om solceller på våra tak skulle innebära en kraftig minskning av allas våra kostnader för el och värme. Styrelsen har fattat beslutet att avvakta med solcellerna på grund av att föreningen för närvarande har ett tapp av värme och varmvatten mellan hus 24 och hus 34, som om det fortsätter, skulle kunna bli hälsovådligt. Tappet av värme och varmvatten kommer troligen att innebära att vi behöver byta ut de 60 år gamla rör som ligger i marken mellan alla våra hus. Det kommer i så fall att innebära en kostnad på uppemot två miljoner kronor. I det läget anser styrelsen inte det är försvarbart att också gå vidare med förslaget om att installera solceller.

Brevlådan flyttas

Den brevlåda för meddelanden till styrelsen som hittills funnits på gaveln till hus 32, ingången till grovtvättstugan, kommer att flyttas. Den flyttas till västra gaveln på hus24, alltså vid ingången till det nya styrelserummet. 

Å styrelsens vägnar önskar jag alla en skön och trevlig Valborgsmässoafton och Första Maj. 

/Barbro Andersson