Avgiftsbelagda gästparkeringar 2022-01-01

27 oktober 2021 Från och med 2022-01-01 blir våra gästparkeringar avgiftsbelagda. Från och med samma tidpunkt blir man bötfälld om man parkerar på gångvägarna, utan giltigt skäl.
Avgiftsbelagda gästparkeringar

Föreningen har under många år förgäves försökt stävja ofoget att parkera på gästparkeringarna, trots att man inte är gäst till någon boende. Samtidigt har flera, trots upprepade tillsägelser, fortsatt med ofoget att parkera på gångvägarna, trots att man inte har skäl att göra det.

Detta har lett till att det mycket sällan finns lediga gästparkeringar, till dem som verkligen besöker boende i fastigheten.

Genom att boende dessutom parkerar på gångvägarna, ibland under flera timmar, ja till och med hela dygn, hindrar man såväl utrycknings- som arbetsfordon att komma fram. Det är samtidigt mycket störande för boende som kommer hem med tunga varor, som behöver levereras till dörren, eller tvärtom, har något tungt eller otympligt som behöver transporteras bort. 

Det är stor skillnad på att stanna för i- och urlastning, och på att parkera. 

Ovanstående har lett till att Föreningen från och med 2022-01-01 har tecknat avtal med Aimo Park Sweden AB om att avgiftsbelägga gästparkeringarna. Aimo Park kommer även att böteslägga fordon som står parkerade på gångvägarna. 

Aimo Park Sweden AB kommer att skylta upp nödvändig information vid gästparkeringar och gångvägar om reglerna, och det är företaget som helt självständigt, och skilt från Bostadsrättsföreningen, kommer att driva in avgifter och böter. Eventuella frågor och synpunkter på reglerna får därför från och med årsskiftet ställas till företaget. 

Styrelsen beklagar att det har behövt gå så långt att detta beslut har behövt fattas.