Stämman 2024-06-19

05 juli 2024 Vi är arton personer som deltar i årets stämma. Lite färre än vanligt, men vi tror att det beror på det vackra vädret i kombination med att det snart är midsommar. De viktigaste punkterna går jag igenom nedan.

Nathalie Åhlund, väljs enhälligt till stämmoordförande, och Nathalie väljer Barbro Andersson som protokollförare. 

Röstlängden godkänns, av arton närvarande är tretton röstberättigade. Vi beslutar att stämman är öppen för icke röstberättigade och utsänd dagordning godkänns. 

Till justerare och rösträknare väljs Mikael Andersson och Torgny Nilsson. 

Vi konstaterar att kallelsen har gått ut i behörig ordning och i rätt tid. 

Genomgång av styrelsens årsredovisning Stämmoordföranden konstaterar att årsredovisningen har funnits tillgänglig för alla som önskat läsa den. Det finns även ett antal upptryckta exemplar att tillgå på mötet. Stämmoordföranden redogör för huvuddragen i årsberättelsen, och frågar om det finns några frågor. Inga frågor dyker upp, och på frågan om årsberättelsen för 2023 kan godkännas, är svaret ett enhälligt ja.

Vi går igenom revisorernas berättelse och konstaterar att revisorerna förordar att ge styrelsen ansvarsfrihet för 2023.

 Av resultat- och balansräkning framgår att föreningen under 2023 gått med minus, men med hänsyn till gjorda investeringar är detta inte på något sätt märkligt. Resultat- och balansräkning godkänns och läggs till handlingarna. Och mötet beviljar enhälligt styrelsen ansvarsfrihet för 2023. 

Arvoden och ekonomiska förutsättningar, beslutas vara samma som föregående år. 

Vi beslutar att antal styrelseledamöter i fortsättningen ska vara fyra. Med anledning av att Nathalie Åhlund i egenskap av HSB.s representant och Tino Schäfer, föreningens förvaltare, deltar på styrelsemötena, finns inte anledning att vara flera. 

Fredrick Larsson har slutat som styrelseledamot under året. Mötet väljer Kjell-Åke Svensson som ordförande på ett år, och som ledamot på två år. Ulrika Johansson väljs som ledamot på två år, och Tommy Wåhlin på ett år. Barbro Andersson har ett år kvar på sin plats som ledamot. 

Revisorer. Sam Larsson har avböjt omval. Marie Erlandsson väljs som revisor, och Maria Norén är kvar som revisorssuppleant. 

Edita Mikuljan och Lars Mårdh har avgått som valberedning. Som ny valberedning väljs Mikael Anderson och Torgny Nilsson. 

Till fullmäktige väljs Kjell-Åke Svensson och Ulrika Johansson som ersättare. 

Avslutningsvis fattas ett andra stämmobeslut om att godkänna och anta HSB.s nya stadgar - 2023.

Stämman avslutas och Nathalie tackar för förtroendet att ha fått leda mötet. 

Därefter småpratar vi och mumsar på landgångar, innan det är dags för att gå hem för dagen. 

/Barbro Andersson