Styrelsemöte 22-11-15

09 december 2022 Styrelsemötet 2022-11-15 var det sista för året
 
 

Helene Hübinette, vår nya förvaltare sedan 2022-11-01, deltar numera på våra styrelsemöten. Har Du frågor av något slag är Du välkommen att vända Dig till henne.Helenes kontaktuppgifter finns såväl på våra informationstavlor i entréerna, som längst ner här på vår hemsida. 

Nu ska det äntligen bli av att göra något åt staketet mot Norra Vägen, som varken är särskilt snyggt, eller ens säkert. Helene tar in offerter på vilka kostnader det medför. Vi får jämföra vad det kostar att laga det befintliga, med att sätta upp ett nytt. 

Fråga har kommit upp om vi skulle vilja ha permanenta hjärtstartare i vår bostadsrättsförening. Styrelsen vill också veta om några av våra medlemmar skulle vara intresserade av att gå en HLR-utbildning. HLR-utbildning innebär att lära sig att göra hjärt- och lungräddning om någon i ens närhet drabbas av hjärtstopp. Kanske skulle det kännas tryggare om vi hade någon eller ett par i varje huskropp, som kan detta. Vad tycker ni? 

Styrelsen har beslutat att flytta styrelserummet till den nu lediga källarlokalen i hus 24. Det krävs en hel del arbete innan det kan genomföras, men vi bedömer att det kan bli ett lyft för alla. Det finns en ytterdörr, direkt utifrån på gaveln på huset. Så ingen tagg behövs för att komma in. Vi planerar att kunna ha öppet några timmar i veckan för spontanbesök. Det innebär också att vi kan inreda gamla styrelserummet till ett rum för umgänge med grannar, och t ex bokbytarkvällar. 

Påminnelse - hyra och avgiftshöjningar fem procent

Det har väl inte undgått någon att alla kostnader har rusat i höjden under det sista året. Mest märkbart är väl elräkningarna som säkert fler än jag har upplevt, har fördubblats. Mina har då i alla fall gjort det, och detta trots att jag drar ner på användandet av el så mycket jag kan. 

Så, när vi gick igenom budgeten för 2023, var det ställt utom tvivel. Ni säkert har läst det tidigare. Vi tvingas höja månadsavgifterna för våra lägenheter med 5 %. Samma gäller för hyra av lokaler och garage. Alltså en höjning med 5 %. Parkeringsplatserna höjs inte.

Jaa Gott Folk, detta var allt för nu.

Var räddas om Er!

/Barbro Andersson