Info april 2015

14 april 2015

 

Renovering av taken påbörjas

Tvättningsarbetet av våra 6.000 kvm tak påbörjas den 20/4. Detta arbetsmoment beräknas ta en vecka. Altaner, altantak mm kommer att täckas med presenningar. Det är mycket alger, mossa och annat som samlats på tegelpannorna under 26 år. Detta samlas ihop för bortforsling på städdagen.

Efter tvättningen kommer takpannorna att förseglas och lackeras med samma tegelröda färg som de en gång haft. Detta moment är mer väderberoende än tvättningen och kan dra ut mer på tiden. Men ofta är det ju bra målningsväder i maj.

Flytta gärna ut trädgårdsmöbler, blomlådor mm en bit ut från fasaderna så underlättas jobbet.

Det kommer att gå åt en del vatten i samband med tvättningen. De boende som vatten tas ifrån, kommer att ersättas av föreningen.


Målning av carportar

Det är dags för målning av våra gemensamma carportar. Detta arbete utförs i första hand av de som har sin plats i en viss carportlänga. Men det kan ske viss omfördelning mellan arbetslagen av praktiska skäl. Styrelsen har utsett en sammanhållande per carport för att underlätta planeringen.

Carport närmast sjön: Göran Samuelsson

Carport vid redskapsbodarna: Joachim Hultgren

Carport vid sopskåpen: Cristina Hellerstedt

Carport andra sidan vägen: Inger Jalkeskog

Carport vid Pehr Bäckmans väg: Remi Jönsson

 

Tvättningen av våra carportar sker lämpligen i helgen i samband med arbetsdagen 25-26 april. Föreningen tar hem ställningar, verktyg och tvättmedel. Detaljplanering av tvättning och målning görs tillsammans med carportansvariga.


Arbetsdag 25/4

Lördagen den 25/4 har vi traditionell arbetsdag. För dem som inte tvättar carportarna väntar de vanliga arbetsuppgifterna:

Rensa rabatter

Räfsa de allmänna ytorna

Sopa cykelförråd och redskapsbodar

Räfsa lekplatsen

Lasta skräpet efter taktvätten för transport till tippen

Arbetsuppgifter efter eget initiativ


Föreningen bjuder på förmiddagsfika samt grillning, öl och vin på eftermiddagen.

Styrelsen