Information från styrelsen 10 maj 2021

30 maj 2021 Angående cyklar i källarutrymmen i hus 40 och 46, andrahandsuthyrning, lär dig om årsredovisningen, ny parkeringspolicy och inköp av fritidsutrustning.

Ni som har cyklar som står i källarutrymmena i hus 40 0ch 46 behöver se över dem och laga upp de som är trasiga senast under juli månad om ni har för avsikt att behålla dem. De cyklar som inte är lagade och/eller har en tydlig info om vem som är ägare kommer att kasseras efter detta datum.

Kriterier för andrahandsuthyrning av lägenhet är antingen studier, prova arbete på annan ort, provboende ihop med någon, vistelse på vårdhem eller anstalt, vård av anhörig. Ansökan ska göras på en blankett som styrelsen tillhandahåller där det framgår varför, hur länge, till vem, samt skriftligt intyg på orsaken. Det är viktigt att regler framgår i kontraktet, att vid någon form av förstörelse så ansvarar den som hyrt ut lägenheten, den som hyr måste ha en egen försäkring. Föreningen kan ta ut en avgift av den som hyr ut på högst 10 % av prisbasbeloppet. Styrelsen ska godkänna ansökan och det är 1 år i taget som gäller, provboende upp till 2 år.

Vill du läsa och lära dig mer om hur du tolkar årsredovisningen kan du gå in på hsb.se/bostadskollen.

Styrelsen har för avsikt att köpa in enklare fritidsutrustning som medlemmarna kan utnyttja, hör av er till jp.brinkby@gmail.com eller lämna ett brev i hans postbox om önskemål.

Styrelsen har tagit ett beslut om en parkeringspolicy som kommer att gälla fr.o.m den 1 juni som bland annat reglerar att ett garage/p-plats-avtal ska kunna erbjudas att övertas av den kvarboende efter ett dödsfall och att den personen är godkänd medlem i HSB. Policydokumentet finns att läsa i sin helhet här på hemsidan och ni som inte har tillgång till detta kan komma ner till kontoret en tisdagkväll när det är öppet och hämta ett exemplar.

Hälsningar Styrelsen