Information från styrelsen 15 februari 2021

20 februari 2021 Om störningar, tips på golvisolering och avgående styrelsemedlem.

Störningar – visa dina grannar respekt och hänsyn

Det förekommer ljud sena kvällar och nätter från lägenheter som upplevs störande hos de närmsta grannarna. Detta måste sluta omedelbart. 

I våra trivselregler ska det vara tyst efter klockan 22.00.Höga ljud, dunkningar, knackningar och musik sent på kvällen och natten kan många gånger uppfattas som en störning. Det är naturligtvis helt normalt att det förekommer ljud både dag- och kvällstid men ljuden ska vara på en acceptabel nivå. 

Vet man med sig att man ska ha fest eller renovera lite senare på kvällen så kan man sätta upp en lapp och meddela sina grannar och be dem ta kontakt om det blir för högljutt.

När du ska renovera/byta golv

För er som tänker byta golv ska man ha i åtanke att en bra isolering är viktig och det finns även isolerande takplattor att sätta upp. 

När man renoverar och byter golv (tar bort plast-mattor/heltäckande mattor som haft en ljuddämpande funktion) och man inte lägger in stegljudsisolering i tillräcklig omfattning, uppstår ofta kraftigare ljud-problem än tidigare för boende under/bredvid den renoverade lägenheten. Det är därför viktigt att du lägger in tillräcklig med stegljudsisolering innan du lägger in det nya golvet. Allt för att minimera, så långt det är möjligt, stegljud till omgivande lägenheter.

Tag kontakt med fackman på området för råd och tips så att du, förutom att du får nytt fint golv, har en fortsatt god relation till dina grannar.

Förändring i styrelsen

Karin Markström har avsagt sig sitt styrelseuppdrag från och med 2021-02-01.