Information från styrelsens möte 30/8

08 september 2021 Om otillåten cykelförvaring, trasiga cyklar, skada på fiber vid ombyggnation och kommande styrelsemöten fram till nästa stämma.
  • Styrelsen har gått igenom cykelförråden och uppmärksammat att det fortfarande finns cyklar som är trasiga varav en del skrotfärdiga samt ett flertal som inte är uppmärkta med namn. Vi uppmanar nu er som vill behålla sin cykel men inte märkt den med ert namn att göra detta och låta lappen vara kvar till den 30 september så vi vet vilka cyklar som vi ska ge någon i uppdrag att forslas bort den 1 oktober. De trasiga cyklar ni vill ha kvar kommer styrelsen att placera i rummet längst in i källaren. OBS! att alla omärkta samt trasiga omärkta cyklar utan namn kommer att forslas bort!
  • Det händer att de som vid ett köp av en lägenhet kapar sin fiber vid ombyggnation och anser att föreningen ska stå för den kostnad som uppstår för att laga den men det är den enskilde som åsamkat skadan som får stå för kostnaden. Styrelsen kontaktar mäklarna som kan informera om detta vid försäljning och detta skrivs även in i informationsmaterialet.
  • Det har kommit till styrelsens kännedom att det har uppkommit frågor kring barnvagnsrummet och dess användande och som vi tidigare gått ut med så har vi sagt att så länge som det inte finns några boende i respektive trappuppgång som har behov av att använda det till mindre barncyklar,  barnvagnar/kärror, handikapphjälpmedel så är det okej att sätta in sin cykel där. Problemet som har uppstått i vissa trappuppgångar är att de reglerna inte respekteras så de saker som är tänkt att rummet ska vara till inte får plats och det är inte okej.

    Styrelsen tar upp frågan som ett beslutsärende på nästa möte om det ska tillåtas vuxencyklar överhuvudtaget i dessa utrymmen med anledning av likabehandlingsprincipen. Det finns cykelhus på gårdarna och cykelutrymmen i källarna. Använd dessa istället.
  • Datum för kommande styrelsemöten till och med nästa ordinarie stämma är 2021: 13/9, 11/10, 15/11 och 13/12. 2022: 17/1, 14/2, 14/3, 11/4, 16/5 och stämma 13/6.

Hälsningar styrelsen HSB Mistluren