Info gällande Relining

06 september 2021

BRF Skogslyckan informerar om relining av våra rör.

 

Svatek AB kommer att utföra en relining av våra avloppsledningar. Reliningen innebär att en ny ledning förs in i de gamla avloppsrören. Arbetet kommer att påbörjas onsdag den 8 september. De första dagarna kommer att handla om förberedelser inför själva arbetet med reliningen.

 

Måndag den 13 september rensar man rören genom spolning. Det är bra om ni fyller på vattenlåsen på söndag kväll eller tidigt på måndag morgon genom att spola toalett, låta vatten rinna en stund i dusch/badkar, handfat och diskho. Det kan annars finnas en risk att avloppsvatten trycks upp vid spolningen vilket inte är så behagligt.

 

Svateks arbetstider är måndagar till torsdagar 07.00 – 18.00. Arbetet beräknas totalt att ta

3 – 4 veckor. Svatek har lovat att i så liten utsträckning som möjligt hindra eller störa de boende under arbetets gång. Daniel Svensson kommer att leda arbetet på plats och kan kontaktas på telefon 070-519 00 38.

 

Vi har tidigare meddelat att Svatek kommer att behöva uppmana er att stänga av avlopp under vissa tider (toa, disk och tvätt) vilket de kommer att meddela dig genom att lägga en lapp om tid i din brevlåda. Detta görs dagen innan så kolla brevlådan en gång extra på kvällen. Toaletten kan man använda men man får inte spola den under angiven tid. Som alternativ kan man anväda toaletten i kvarterslokalen.

 

Våra carportar och innegårdar ska i möjligaste mån hållas öppna för åtkomst av brunnar. Svatek kommer att hålla löpande kontakt med berörda för tillträde.

 

Styrelsen ser fram emot att reliningsarbetet nu kommer igång och säkrar våra avlopp för en lång tid framöver.

 

 

Styrelsen