Infoblad 168 - 2021

27 oktober 2021

Hängrännor

När löven fallit ner från träden så ber vi er att rensa hängrännor och stuprör från eventuella grenar och löv. Då skyddas fasaderna och grunden. Man eliminerar även risken för att det blir stopp i flödet när smältvattnet på vårvintern rinner bort från taket.

 

Vattenutkastare

Ni som har vattenutkastare installerad utomhus bör kontrollera att anslutningsnippel och slang är borttagen inför vintern. Detta för att minska risken för vattenskador.

 

Nya medlemmar

Vi hälsar Nure och Cihansah Tercan på Lyckestigen 15 välkomna till vår förening.

 

Relining

Svatek håller nu på med de sista installationerna i de två västra radhuslängorna och sedan återstår bara anslutningen ut till kommunens avlopp vid Mörners Väg. Denna sista anslutning kan bli något fördröjd på grund av att det fordras ett grövre rör som de beställt från Tyskland.

 

Svatek kommer att återställa allt det som blivit skadat under deras arbete här men gräsytor går förmodligen inte att färdigställa förrän till våren.

 

Energiförbrukningen

Arbetet med att ta fram konkreta förslag till hur vi ska kunna minska energiförbrukningen fortsätter. Den konsult vi anlitat har räknat på en sannolik kostnad för de åtgärder som diskuteras. Innan vi går vidare vill vi vara helt säkra på den verkliga kostnaden.

 

Därför kommer vi att gå ut med en anbudsförfrågan till ett antal möjliga entreprenörer. Innan vi kan gå ut med denna behöver vi få ett bygglov från kommunen, vilket kan ta upp till

10 veckor. Därefter följer anbudsprocessen som också tar tid.

 

När bygglov är klart och anbud kommit in har vi ett riktigt underlag som vi kan räkna på, informera om och diskutera med medlemmarna. Som ni förstår blir det inte inom den närmaste tiden. En lite mer utsträckt process kan ge fördelen att vi får ordentligt med tid, både med att analysera förslagen och att resonera med medlemmarna om fördelar och nackdelar.

 

Hemsidan

På föreningens hemsida finns de senaste nyheterna och viktig information.

 

Gå in på https://www.hsb.se/sydost/brf/skogslyckan.