Infoblad 174 - 2022

01 november 2022 Information till medlemmarna i BRF Skogslyckan

Facebookgrupp

Föreningen har skaffat en Facebookgrupp! Här delar vi information som rör vårt boende. Det finns också möjlighet att köpa/sälja/byta varor. Du hittar gruppen genom att söka på BRF Skogslyckan i Växjö på Facebook.

 

Inför höst/vinter

Styrelsen vill påminna om att ställa tillbaka överbliven målarfärg i förrådet innan frosten kommer. Vi påminner också om att ta bort löv i hängrännor och vattenutkastare. Om något redskap som du lånar från förrådet går sönder - lägg en lapp i brevlådan i kvarterslokalen.

 

Viktig påminnelse: Ska du renovera invändigt eller utvändigt? Kolla igenom Skogslyckans ABC först!

Om du ska göra om invändigt eller utvändigt kan det hända att behöver du meddela styrelsen detta innan, i skrift och med ritning. När styrelsen godkänt kan du påbörja. Läs mer om vad som gäller i Skogslyckans ABC med bilagor. Den finns på föreningen hemsida och i din HSB-pärm. Ansökningar, synpunkter och annat som behöver komma styrelsen till kännedom lämnas i synpunktslådan vid tvättstugan.

 

Reportage i Smålandsposten

Lördagen den 15 oktober 2022 publicerade Smålandsposten ett reportage om föreningen med anledning av 60-årsjubileumet. Om du inte prenumererar på Smålandsposten kan du ta del av reportaget i kvarterslokalen på Lyckestigen.

 

Målning och snickerier

Det finns några ställen där målning och snickeri ännu inte är klara. Arbetet kommer slutföras under våren 2023. Den 9 november 2022 ska Sandå och styrelsen förbesiktiga måleriarbetet. Läs mer på lappen som biläggs informationsbrevet.

 

Individuell mätning och debitering (IMD)

Stämman gav styrelsen i uppdrag att utreda om individuell mätning och debitering för fjärrvärme och varmvatten kan vara något för oss i BRF Skogslyckan. Vi hade redan i början på sommaren IMD-specialister på plats som säger att det rent tekniskt är möjligt att genomföra. Våra förhållanden med ett flöde från tak ner till lägenhet gör det visserligen lite svårare än normalt, men det går att genomföra om man använder en lite mer avancerad (och dyrare) mätutrustning. Vi har också tagit in kostnadsförslag från ett par tänkbara leverantörer när det gäller utrustning, installation och löpande drift.

 

Det vi arbetar med nu är att försöka ta del av erfarenheter från andra bostadsrättsföreningar som gått över från schablondebitering till att mäta individuellt. Detta för att se i vilken utsträckning man har lyckats göra en besparing och om den är större än kostnaden för att införa IMD. Vi återkommer i frågan.

 

Hemsida

Glöm inte bort att föreningen har en hemsida: www.hsb.se/sydost/brf/skogslyckan/

Där finns bland annat Skogslyckans ABC och tidigare Information till medlemmarna i BRF Skogslyckan.

 

Med vänlig hälsning

 

Styrelsen