2022-02-09 Information från styrelsemöte

13 februari 2022

God fortsättning på 2022!  Lite information från vårt senaste styrelsemöte den 9:e februari:

Information om kommande OVK-besiktning

Under första kvartalet 2022 planeras för den sk OVK-besiktningen som genomförs av extern entreprenör. Vad innebär en OVK-besiktning? OVK är en obligatorisk ventilationskontroll som måste göras av alla fastigheter i Sverige med jämna mellanrum. Under en OVK kontrollerar man att ventilationssystemet fungerar som det ska.

Mer information kommer lite längre fram.

Höjda elpriser

Vid 4 tillfällen under året så faktureras varje medlem den faktiska förbrukningen av den sk hushållselen. 

Kostnaden för el är uppdelad i 2 olika delar: dels till en nätleverantör samt dels till en el-leverantör. Nätleverantören är VEAB, vår nuvarande elleverantör är BIXIA. Det totala elpriset främst via BIXIA har fr o m senare delen av 2021 höjts markant.

Sedan vår inflyttning februari 2018 så har det uttagna elpriset gentemot medlem enbart höjts en gång (fr o m 2019-08-01 till 1,20 exkl % per kwh). Fr o m 2021-11-01 behöver elpriset höjas till 1,60 exkl %). Denna ändring kommer att synas på er faktura som betalas i slutet av mars 2022.

Våra 4 trapphus

Vi påminner på nytt om att vi alla skall hålla våra trapphus rena från personliga tillhörigheter. Dvs att inte placera ut personliga saker utanför den egna lägenhetsdörren – detta pga att vi vill minska brandbelastningen men även att öka tillgängligheten vid en incident.

 

Styrelsen HSB BRF Stinsen                                                    2022 februari