Allmänna skötselområden

10 juli 2011 Till Brf. Talluddens medlemmar

Nu är det dags att revidera skötselplanen som finns på anslagstavlan i soprummet!
Alla medlemmar ombeds nu att ta sig en rejäl funderare på vad man kan bidra med, markera nu vilka av skötselområdena eller delar därav som man kan ta ansvar för. Ett alternativ kan vara att dela område med grannar, en välskött utemiljö är en tillgång för oss.

Kalmar kommun, Serviceförvaltningen kommer att klippa gräset nedanför radhusen

Redan 1993 när bostadsrättsföreningen bildades var medlemmarna överens om att försöka hålla nere månadsavgifterna. Ett bra sätt visade sig vara att gemensamt ta ansvar för utemiljön därför upprättades en skötselplan. Här har pengar sparats och kunna användas till annat som rep. av luftvärmepumparna tex.

Åren går vi blir alla äldre, medlemmar flyttar ut och nya flyttar in. Vissa skötselområden har blivit eftersatta, kanske har styrelsen under årens lopp inte tillräckligt ofta och starkt tryckt på att alla medlemmar bör bidra allt efter egen förmåga.

När vi granskar skötselplanen noterar vi att det finns luckor tex. gräsklippning och rabatter. Vi behöver någon som tar ansvar för våra utemöbler. Städning i soprummet behöver göras mer än två gånger per år. Vi är flera medlemmar som tycker att detta bara kan bli bättre.

Styrelsen har undersökt vilka kostnader det skulle medföra om skötsel av utemiljön skulle köpas av entreprenör, avgiften/lägenhet skulle troligen öka med ca. 350 kr/mån. Detta känns inte meningsfullt, nej bättre att vi håller oss till tidigare rutiner, vi får hjälpas åt.

Garagen:
Den gångna vintern har för många av oss inneburit problem med våra garage, främst att stänga portarna vid minusgrader. Styrelsen undersöker nu på vilket sätt som problemen bäst ska lösas.

Flera medlemmar har kommit med bra förslag. I vår förening finns dessutom god kompetens bland medlemmarna för att utföra det förbättringsarbete som krävs, detta till en kostnad som understiger den offert som styrelsen har begärt in.
Vissa garage har också haft problem med fukt eller vatten, det kan bero på att snöiga bilar ställts in i garagen eller att man i tillräcklig omfattning inte har avlägsnat snön framför portarna. Garagen är ju i första hand till för just bilen men då utrymmet är så pass stort är vi många som även använder garagen som förvaringsplats .

Rekommendationen blir att se till att inte ställa förvaringsskåp och dylikt direkt på asfaltgolvet.

För styrelsen
Ulla
Ni som får detta utdelat i brevlådan men har mailadress, var vänlig att lämna denna till vicevärden per mail sunetidlund@telia.com