Infoblad 2 2024

05 mars 2024

Information från styrelsen

Hissarna

Våra hissar är nu klara till gagn för våra medlemmar på de högre våningarna. Det är dock inte förbjudet att använda trapporna för att bättra på hälsotillståndet. Totalkostnaden blir 802.500 kr. Vi har beviljats statsbidrag om 200.000 kr. Så i slutändan hamnar vi på 602.500 kr. vilket är betydligt lägre än vad som var kalkylerat i underhållsplanen.

Utbildning

Styrelsen har beslutat att erbjuda medlemmarna utbildning omfattande HLR, Krisinformation, Hjärtstartare och första hjälpen. Utbildningen genomförs av Civilförsvarsföreningen och är kostnadsfri för föreningen. Genomförandet planeras till maj månad och varar ca. 4 timmar inklusive kaffe. Utbildningen kan genomföras såväl på dagtid som kvällstid. Styrelsen kommer att gå ut med en intresseförfrågan lite längre fram i vår för att få underlag till den fortsatta planeringen.

Sophantering

Vi är nu godkända att ingå i kommunens sophantering. Detta innebär att alla sopor, förutom röda och gröna påsar, hanteras och bekostas av Kalmar kommun. De sorterade soporna hämtas var fjortonde dag, vilket innebär att vi får två behållare till för att klara mängden. Eftersom vi tidigare har haft enveckors tömning.

Arbetsdag

Styrelsen har beslutat att vårens arbetsdag äger rum söndagen den 28 april klockan 10.00. Notera det i era kalendrar.

Årsmöte

Årsmötet kommer att avhållas tisdagen den 7 maj, klockan 18.00. Kallelse kommer att delas ut i mitten av april.

Motioner

Du som avser att lämna in en motion till årsmötet måste göra det senast den 26 mars om den skall kunna behandlas på årsmötet. Det kan synas vara en lång framförhållning, men detta regleras i våra stadgar som vi måste följa. Motioner lämnas till ordf. Åke i hus B, postlåda 30.

Ha det bra !!!!! Hälsar styrelsen.