Infoblad 4 - 2020

17 mars 2020

Infoblad mars 2020

Vid styrelsemöte den 12 mars gicks bokslut för 2019 igenom varvid ett tillägg/förtydligande angående omsättning av lån som gjordes under året. En del oförutsedda kostnader har påverkat ekonomin, vilket vi analyserade.

Revisor Jan Oldin medverkade vid genomgången. Bokslutet godkändes och är nu vidarebefordrat till HSB. Dokumentationen kommer envar tillhanda i samband med kallelsen till stämman.

Vad beträffar möjligheten att bygga till vicevärdsexpeditionen för gästlägenhet har vi haft kontakt med bygglovsavdelningen, Kalmar kommun, vilka säger NEJ, då marken är prickad enl. plan.

Udden och träd som behöver tas ned då det är en del dött. Kommunen har lovat att hjälpa oss med det men först när marken har torkat upp, så man kan köra in med traktor och släp utan att förstöra för mycket.

När det gäller vassbekämpning har vi fått en kontaktperson att lyssna med, men något samtal har ännu inte skett. Dock lär det inte bli någon vassbekämpning nu, när vi närmar oss våren p.g.a. sjöfågel m.m. 

För övrigt vad gäller vårt arrendeavtal så är det inget nytt.

På medlemsmötet framkom intresse för laddning av elbil/elhybrid. För att frågan inte blir liggande så har Jan Oldin åtagit sig att sondera marknaden och olika tekniska lösningar. Jan har således styrelsens uppdrag att ta fram konkret förslag för redovisning. Någon tidsram har inte satts utan det får ta den tid det tar.

Förra städdagen rensade vi bort våra utemöbler från gården vid hus A. Det blir snart dags för inköp av nya och därför fick Annika i uppdrag att kolla vad som ev. behövs på gården vid hus B.

Nästa styrelsemöte den 23 april 2020.

/Styrelsen