Infoblad 7 - 2020

13 september 2020

Så har då styrelsearbetet återigen påbörjats efter ett ganska långt ”semesteruppehåll”.

Vi sammanträder fortsättningsvis på Svanen, Ängö, då det är bättre svängrum där än på vår egen expedition.

Senast talade vi om HSB fastighetskötseavtal och beslöt nu att till nästa möte (24 sept.) bjuda in chefen för dessa sysslor.

Miljörummet ska vi ta ytterligare en dialog med KSRR innan vi bestämmer oss. Återkommer om detta.

Avtalet för Udden. En dialog med Kalmar kommun har inletts i syfte att få till något som känns mer ”rättvist”, inte minst för föreningen. Det har börjat väldigt bra, men än är det för tidigt att säga mer. Återkommer självklart så fort vi har mer frågetecken lösta.

Föreningen har utarbetat ”Trivselregler”, (finns på hemsidan). Vi ska försöka uppdatera dessa samt se till att alla medlemmar har kännedom om dessa.

Ett av våra lån omsattes den 1 sept. I skrivande stund har vi ännu inte fått besked från banken, ränta m.m.

Service av våra värmepumpar är på gång, särskilt anslag, information när vi vet exakt. Elajo svarar för detta arbete.

På gården hus A står en stor lönn som med åren bara blir större, vi avser att beskära denna! På gården hus B står ett vackert träd när det blommar. Även detta har blivit större och har därför beskurits! Björken söder om hus A har beskurits av säkerhetsskäl, då den står nära gångleden som löper förbi. Söder om arkaden hus B står ett ensamt träd som synbarligen inte mår bra. Vi tycker att det ska tas bort och ersättas med något, buske eller träd på ömse sidor om gången, synpunkter/förslag från i första hand hus B.

Vår vicevärd flyttar nu till årsskiftet och således upphör hans åtagande med det. Det finns en ny kandidat för detta uppdrag och styrelsen har nu fortlöpande detta på dagordningen.

Preliminärt har vi sagt att en ”städdag” kanske vore möjligt, beroende på utvecklingen av pandemin. I så fall söndagen den 15 november med möjlighet att slänga lite i en container. Dock blir det ingen grillning eller liknande.

Styrelsen