Infoblad 9 - 2019

22 november 2019

Informationsblad från styrelsemöte brf. Talludden, 14 november 2019

Medlemsmöte, som vi tidigare antytt avser vi anordna ett medlemsmöte, preliminärt tisdagen 4 februari 2020 och då vi bokat lokal i Brf. Rimsmeden, Funkabotorget. Vi avser skicka ut anmälningstalong i god tid. 

Dialog med kommunens representant avseende arrendefrågor (Udden) har påbörjats och ett bra möte har hållits. Kommunen har lovat att återkomma innan årsskiftet med förslag till ”tilläggsavtal”, allt i syfte att friskriva föreningen för stora oförutsedda kostnader för bryggorna. Nuvarande avtal är således ej uppsagt!

Föreningen har haft en ny arborist för utlåtande ang. träd    i parken. Kopia på besiktningsutlåtandet är anslaget på insidan dörr till miljörum. Vicevärden och ordförande har   i uppdrag att åtgärden utförs.

Synpunkter avseende vår ytterbelysning har framkommit, att det tänds lite för sent, att trapphusen är mörka. Nu har   vi ändrat i elcentralen så att det tänds lite tidigare, nu utvärderar vi om det räcker.

Besiktning skyddsrum har ägt rum och protokoll är skickade till MSB (myndigheten för samhällsskydd och beredskap). Endast några mindre anmärkningar framkom, vilket vi kan åtgärda i egen regi framåt sommaren.

Frågan om källsortering diskuterades och förnyad kontakt skall tas med KSRR. Beslutade tills vidare att på nyåret ta bort ett sopkärl, då det tycks räcka med tre. 

Julgranar (2 st) är beställda och sätts upp av HSB. Belysning hoppas vi få hjälp med när det blir så dags.

Nästa styrelsemöte den 16 januari 2020 tillsammans med valberedningen.

Styrelsen