Infoblad 9 - 2020

25 oktober 2020

Vicevärds-frågan har varit på dagordningen ett tag. Nuvarande vicevärd flyttar i december men har kvar sitt uppdrag till årsskiftet. Därefter tar Stefan Gustavsson över fr.o.m. 1 januari 2021. Stefan bor på Svinövägen 70 och brukar ofta paddla iväg med sin egenhändigt byggda kanot. I somras paddlade han Öland runt! Det som vi gör närmast är att dokumentera vad som ingår i vicevärdens arbetsuppgifter så långt det nu låter sig göras, då det kan vara av skiftande karaktär beroende på omständigheterna. Dock är det klart att vi, föreningen, inte har en heltidsanställd vaktmästare! Arbetsuppgifterna så långt vi kan dokumentera dem kommer att redovisas. Stefan är inbjuden till styrelsens nästa möte den 26 november.

Beträffande ”arrendeavtalet” för Udden har vi fått förslag till hyresavtal på bodarna. Vi efterlyste förslag inte bara för bodarna utan även vad gäller mark, stenbryggan, badbryggan samt ansvar/skötsel av detta. Föreningen har i över tio års tid betalat en ”arrendeavgift” samt för egna pengar ”renoverat” badbryggan samt ett stort antal frivilligtimmar som nedlagts i arbete, allt för ett avtal som inte är giltigt juridiskt sett. Man kan då tycka att föreningen i ett nytt avtal borde få lite kredit för det som varit.

Vår (styrelsens) ambition är att om möjligt hyra bodarna till rimliga villkor, samt hyra landfästet för flytbryggan, allt annat är kommunens ansvar. Nuvarande avtal är uppsagt fr.o.m. 26 oktober 2020, det är ju ändå ogiltigt. Återstår att se vad nytt som erbjuds från kommunens sida. Vi återkommer om detta! 

Budgetförslag från HSB-ekonomen har kommit styrelsen tillhanda och vi avser att göra några enkla tillägg avseende planerat underhåll för 2021. I övrigt tycker vi att det ser bra ut och några hyreshöjningar är inte aktuellt.

Vi har nu fått en sammanställning av Elajos servicebesök för våra värmepumpar. Det var/är lite mer bekymmer än vad som tidigare aviserats. Således är det totalt sex lägenheter vars värmepumpar måste åtgärdas, dessbättre till rimliga kostnader och att vi inte behöver byta ut hela värmepumpen. Dessutom är det så att vissa vattenavstängningar inte är framdragna till pannans framkant, där det förekommer avser vi att åtgärda det under våren samtidigt som rengöring av ventilationskanaler utförs.

Föreningen har fått förslag/offert till uppkoppling av bredband, telefon, data och TV. Vi har idag Telia Lagom för TV. För att ta ställning till erbjudandet från Telia avser vi att göra en enkel enkät till samtliga medlemmar, hur många har bredbandsavtal idag privat. Hur många är överhuvudtaget inte intresserade av tjänsten. Tecknar vi avtal uppstår naturligtvis en viss merkostnad som vi dock tänkt skulle ingå i hyran. Återkommer ganska snart om ”enkäten”.

Miljörummet är i bruk och till vår glädje/belåtenhet tycks det fungera alldeles utmärkt. Det är ju bra för oss alla, så då fortsätter vi och sköter oss.

Julgranar kommer att beställas via HSB, såväl uppsättning som nedtagning. Ljusen får vi däremot sätta upp själva.

Städdagen har vi tyckt att vi kan genomföra med de restriktioner som gäller. Det finns en del uppgifter som vi gärna ser behöver utföras inför vintern. Vi avser att ställa upp en mindre container för de som har behov av att kasta något. Vi tänker inte bjuda på något  även om vi gärna vill, men sparar det till tillfälle då så många som möjligt kan delta.

Närmare information om städdagen den 15 november anslås på tavlan senare.

Laddning el-bilar har varit uppe och Jan Oldin är styrelsens förlängda arm i detta avseende. Till sin hjälp har han sin nye granne, Lennart Gustavsson och dessutom en HSB-kille som verkade duktigt inom ämnesområdet. Så just nu har de klarat ut hur man enklast kan ta ström från el-centralen hus A till garagen och sen via en annan kabel i respektive garagelänga möjliggöra att ansluta laddboxar i respektive garage. Återstår naturligtvis en del att fundera på. Avsikten är att frågan tas upp på stämman i maj 2021.

Nästa styrelsemöte 26 november 2020.

Styrelsen

gm

Stig Strömberg, ordförande