Informationsblad 18

09 juni 2008 Talluddens Bostadsrättsförening Medlemsinformation. Årets stämma ägde rum 27 maj i Tallhagsgården.

Gunilla Gustavsson styrelsemedlem, HSB-representant, sedan många år tillbaka avtackades av Sten-Åke. Gunilla ersätts i styrelsen av Kenneth Ottosson.

Information efter stämman:
Bredband, Bertil informerade om ”bredbandet” som kommer att installeras i föreningen vilket innebär att avtal har slutits med Telia som drar fram ”Trippel play” dvs. Tele, dator och Tv till samtliga lägenheter.

Skötselområden, viktigt att alla ”områden” får någon/några medlemmar som tar ansvar för att skötsel sker, förutom att trivseln ökar i takt med god skötsel så minskar föreningens omkostnader som vi alla tjänar på. Fler ansvariga behövs, fyll på listan som hänger på dörren i soprummet. Om gödning eller dyl. inköps lämna kvitto till Christer så står föreningen för sådana kostnader

Lekplatserna, det har kommit frågor ang. lekplatsernas vara eller icke vara, med handuppräckning röstades för lekplatsernas bevarande.

Lekplatsen ner mot vattnet ligger på kommunens mark men skötseln ska utföras av föreningen. För att kunna ha lekplatsen kvar så behövs det någon/några medlemmar som ansvara för skötseln av lekplatsen.

Föreningens 15-årsjubileum, en festkommitté bildades bestående av Eva Gottmo, Margareta Strömberg, Sven Sandberg, Kenneth Johansson samt Ulla Ericson.

Trafiksäkerhet, på Svinövägen före Tallhagsgården och framåt gäller 30 km men med tanke på den parkering som sker utmed muren det är flera medlemmar som önskar att det istället infördes ett stoppförbud från bron och fram till föreningens parkering.

Ett medborgarförslag till kommunen i detta ärende kan vara ett sätt att få igång en diskussion.
Även problem med att vissa tider köra ut på Ängöleden från Svinövägen en trafikräkning kommer att utföras.

Högtryckstvätten, det behövs fler tillbehör till den nya högtryckstvätten när tvättning av stenplattorna utanför entréerna på markplanet ska utföras. Sven Örtendahl fick i uppdrag att på föreningens bekostnad inköpa det extra munstycke som krävs.

Tvätt och målning av takstolar, offert är antagen från Claessons måleri som ska utföra arbetet, tyvärr är arbetet något fördröjt men det ska utföras.
Den fönsterputsning som sedan måste utföras bekostas av föreningen.

Websidan, styrelsen kommer att lämna mer information till redaktören Jan Oldin, så att det alltid ska finnas aktuell information där.

Styrelsens ordförande Sten-Åke avtackades av Christer för allt arbete som han har utfört under 15 år både i styrelsen och på arbetsdagar och övrig tid.