Informationsblad 3

02 november 2006 Information till medlemmarna i brf Talludden från styrelsens protokoll 06. Informationen finns också på vår anslagstavla.

Föreningens ekonomi
Bra resultat i förhållande till budget. Vårt kostnadsläge är mycket positivt och det skall mycket speciella kostnader till för att vi ej skall få ett positivt saldo vid året slut. Speciellt följer styrelsen utvecklingen av värmepumpskostnaderna. Under perioden har en större renovering gjorts, men vi är ändå inte över budgettaket. Under alla omständigheter kommer vi att ha ett stort plus i räntekostnaderna.

Utemiljö
HSB-service har anlitats för att utföra skötsel av ett par av föreningens skötselområden, som inte skötts under sommaren. Kostnaden för detta blev ca 8 000 kronor.

En eloge till de medlemmar som lägger ner tid och arbete för att på bästa sätt ansvara för sin del av vår gemensamma utemiljö.

Kvalitetsrutiner
Föreningen har 13 kvalitetsrutiner. Revision av dessa pågår löpande med 1 till 2 rutiner på varje styrelsemöte.

Digitalisering av TV
Arbetet med digitalisering av TV-kanalerna är nu avslutat, vilket innebär att vårt kanalutbud nu har utökats med Kunskapskanalen/Barnkanalen samt TV 6.

En fullständig kanalplan finns här på föreningens hemsida och kommer även att sättas upp på anslagstavlan, när det finns plats för det.

OBS !

Samtliga SVT:s sändningar ändrar frekvens den 6/11, efter klockan 1800. Detta innebär att de släcks ned tillfälligt överallt och att våra digitalboxar måste programmeras om. Arbetet med detta förväntas vara klart nästa dag

3G-mast
Tack vare att föreningens medlemmar varit aktiva mot 3 G-mastens bygglov gick detta ej igenom.

Höstens arbetsdag
Höstens arbetsdag blir söndagen den 12 nov kl 09 00.
Container kommer, som vanligt, att finnas tillgänglig för medlemmarna, i samband med arbetsdagen. Lista med de arbeten som skall utföras är klar.

Lånövertagande
Grupp har bildats för att gå genom premisserna för att medlemmar skall kunna överta lån från föreningen. Kontakter har tagits med SWEDBANK. Ett separat möte har hållits och nästa kommer att äga rum i mitten av nov.

Från senaste styrelsemötet
Budget
Närvarande var här föreningens revisor, Christina von Krusenstierna. Budgeten diskuterades och HSB:s förslag om oförändrade avgifter togs.

Med vänlig hälsning
Styrelsen