PM från informationsmöte 2010-01-20

06 januari 2010 Informationen finns också på föreningens anslagstavla samt här nedan som word-fil, att laddas ner från hemsidan.

P M från Brf Talluddens informationsmöte den 20/1 2010

1/ Beroende på förra årets positiva ekonomiska utfall har styrelsen beslutat att införa en avgiftsfri månad.

Denna infaller redan i början av året och innebär att avgiften för februari inte behöver erläggas. Observera dock att detta är en engångsföreteelse och enbart gäller för detta år

De medlemmar som har autogiroanslutning behöver inte vidta någon åtgärd alls, deras automatiska inbetalning nollställs via HSB och ingen avgift dras därför från något konto i slutet av januari.

De medlemmar som betalar sin månadsavgift på annat sätt låter helt enkelt bli att betala in avgiften i slutet av januari.

Om någon av misstag ändå skulle betala in en avgift för mycket kommer denna att räknas berörd lägenhet till godo. Styrelsen kommer att följa upp denna fråga noggrant tillsammans med HSB:s administration.

2/ Styrelsen har tecknat en ny försäkring med Länsförsäkringar som även täcker det så kallade bostadsrättstillägget för samtliga lägenheter.

Detta innebär att samtliga lägenheters ansvar för bostadsrätten är skyddat via föreningen och att man när det är dags att förnya den egna hemförsäkringen vid nästa tillfälle skall begära att bostadsrättstillägget tas bort. Vilket borde innebära en något lägre årspremie för var och en av föreningens medlemmar. Vidare information om detta i bifogad bilaga.

3/ P g a de problem som vi tidvis haft med köksavloppen har styrelsen beslutat att göra en översyn av situationen i samtliga lägenheter. I de lägenheter där man finner olämpliga eller otillfredsställande lösningar kommer dessa problem att rättas till på föreningens bekostnad.

Arbetet med detta beräknas utföras under första halvåret och information om kommande åtgärder samt förfaringssätt kommer att delas ut till berörda lägenheter i god tid före arbetet startar.

4/ Enkäten angående tak över cykelställen gav följande resultat:
80 % av medlemmarna har svarat och av dessa har 58 % svarat att det inte behövs någon ändring och 24 % har ansett att det vore bra med nya cykelställ. Dessutom har flera lämnat andra synpunkter. Inget klart entydigt svar har således kunnat utläsas och frågan får tas upp på nytt vid nästa föreningsstämma

21 januari 2010

Styrelsen HSB Brf Talludden i Kalmar