Asfaltering av parkeringsplats

06 oktober 2023 Arbetet startar den 16 oktober kl. 6.00

Vi har glädjen att meddela att asfalteringen av parkeringsplatsen nu äntligen sätter igång! Ni som följer meddelandena från styrelsemötena vet att frågan har varit uppe under lång tid. Här följer viktig information.

 

Vad?

Asfalten på parkeringen är i dåligt skick och behöver bytas ut. Det har därför under en längre tid pågått samtal mellan vår förening och de två närliggande HSB-föreningarna som vi delar parkeringsplatsen med. Nu är tiden mogen. Vi och de två andra HSB-föreningarna har gemensamt slutit avtal med företaget PEAB.

 

Hur?

Under tiden som arbetet sker behöver vi ställa våra bilar på en annan plats. Vår grannförening har tagit fram följande information för att hjälpa oss på vägen: "Du har möjlighet att ansöka om boendeparkering hos kommunen. Det kostar 20 kr/dygn. Kommunen har dessutom en parkeringsplats på Bergsbrunnagatan 26. Det kostar 80 kr/dygn och 250 kr/vecka att ha bilen stående där."

 

Vi förstår att det kan vara svårt att hitta alternativa parkeringsplatser. Kanske har du möjlighet att ställa bilen hos vänner eller familj? Eller på din arbetsplats? Vi får försöka ha fokus på den fina (och hålfria) parkeringsplats som vi får när arbetet är klart efter ca två veckor. Tack för din förståelse!

 

När?

Här följer en tidplan för arbetet:

 

Måndagen den 16 oktober kl. 06.00

Parkeringen ska vara tom på bilar. Borttagning av asfalten och efterföljande markarbete påbörjas. Arbetet pågår måndag till fredag. Vi undersöker möjligheten om parkeringsplatser kan användas från fredag kväll till söndag kväll. Vi återkommer med klara besked.

 

Måndagen den 23 oktober kl. 6.00

Under den här veckan påbörjas själva asfalteringen. Vi vet i dagsläget inte om arbetet pågår till och med fredag eller om de hinner bli klara tidigare. Arbetet ska i sin helhet – enligt planen – vara klart den här veckan.

 

Kontakt?

Vi sprider information om arbetet genom vår hemsida och genom ett inledande informationsanslag i trappuppgångarna. Du som är med i vår Facebook-grupp får en notering om nyheter som läggs ut på vår hemsida efter hand när ny information finns tillgänglig. En skylt sätts också upp vid infarten till parkeringen.

 

Har du frågor och funderingar kring arbetet? Kontakta då gärna vår förvaltare Marcela Covarrubias. Hon nås via telefonnummer 018-18 01 26 eller via e-postadressen forvaltaravdelningen@hsb.se.

 

Hälsningar från styrelsen


Till nyhetslistan