Avgiftshöjning

28 januari 2023 Avgiften höjs med 3 procent.

Det är styrelsens ansvar att tillgodose föreningens och medlemmarnas ekonomiska intresse. Styrelsen har därför beslutat att höja avgiften med 3 procent från och med mars 2023. Beslutet har tagits i samråd med föreningens ekonomiske förvaltare på HSB, där en ökning upp till 5 procent rekommenderades. Eftersom föreningen innehar en relativt stor del likvida medel möjliggör detta viss frihet att använda en liten del av överskottet för att avvakta utfallet av prisökningar. 

Avgiften höjs på grund av ökade kostnader för bland annat räntor, värme, el och övrig drift. Höjningen av avgiften motsvarar inte helt och hållet alla ökade kostnaderna som föreningen har fått under den senaste tiden och styrelsen har under det gångna året investerat visst kapital i att få ned energiförbrukningen i fastigheterna genom ett nytecknat avtal med HSB Värmland, något vi hoppas ska dämpa kostnadsökningarna framgent. Det går dock inte att utesluta ytterligare avgiftshöjningar framöver. Vi avvaktar utvecklingen och återkommer i god tid med information om det skulle bli aktuellt med fler avgiftshöjningar.

Om du har frågor kring höjningen är du välkommen att kontakta föreningens förvaltare Marcela Covarrubias. Du hittar hennes kontaktuppgifter på vår hemsida

Hälsningar 

Styrelsen


Till nyhetslistan