Dränering påbörjas

24 augusti 2023 Torkelsgatan 2 A-C

Husgrunden i fastigheten på Torkelsgatan behöver dräneras. Styrelsen har därför anlitat företaget PEAB för att sköta dräneringen. De kommer hit redan under vecka 35 och påbörjar grävningen veckan därpå, den 4 september. Arbetet kommer att utföras under vardagar ca kl. 6.30-18.00. PEAB beräknar att de kommer att behöva ca två månader för att bli klara. 

Grävarbetet startar på baksidan, det vill säga den del som vetter mot Liljegatan 6 A-D. På baksidan finns bland annat några pallkragar. Du som har en pallkrage behöver flytta på den. Töm pallkragen på jord innan du flyttar pallkragen till området utanför soprummet mellan Torkelsgatan och Liljegatan. PEAB kommer att ta hand om jorden som lämnas kvar där pallkragarna står nu. 

När baksidan är klar påbörjas arbetet på framsidan. Cykelställena kommer då att flyttas och gångbroar sätts upp så att vi kan nå entrédörrarna.  

Om du har frågor kring dräneringen får du gärna vända dig till Niklas Åstrand på HSB. Han kommer att arbetsleda dräneringen. Niklas nås via telefonnummer 018-18 74 23.  

Hälsningar från styrelsen i HSB brf Åttan i Uppsala 


Till nyhetslistan