Brandrond

13 oktober 2024 Styrelsen genomförde en brandrond i oktober

I styrelsens brandskyddsarbete ingår att fyra gånger per år gå igenom fastigheterna och göra en brandrond. Den senaste brandronden genomfördes i början av oktober.

 

Vi konstaterar att utrymningsvägarna via entrén är tillgängliga. De rullstolar och rullatorer som står i entrén är hopfällbara och ställda åt sidan, vilket gör att det går att komma förbi vid eventuell brand.

 

Utanför tvättstugan på Torkelsgatan noterade vi att dörren mot förråden stod öppen. Vi ber er att vara noga med att stänga dörren för att undvika att eventuell brand sprids. Styrelsen kommer att sätta upp en lapp på dörren för att påminna oss om att dörrarna behöver vara stängda.

 

Efter förra brandronden beställde vi skyltar som visar utrymningsvägar. De har ännu inte satts upp. Vi kommer ombesörja att det finns skyltar både i källaren och i trapphusen. Brandvarnare är nu uppsatta i samtliga källare utanför tvättstugorna samt utanför övernattningsrummet på Liljegatan 4 D.

 

I källargångarna har styrelsen sedan tidigare ombesörjt att det finns ett flertal inplastade lappar uppsatta med text om att föremål inte får stå utanför förråden. Ändå noterar vi att det finns skräp i IKEA-kassar, ICA-papperskassar, i kartonger och löst som helt enkelt ”dumpats” i källaren. Vi vill återigen betona att våra tillhörigheter ska förvaras i våra förråd. Bland annat av brandskyddskäl. När du flyttar är det du som ansvarar för att ta med dig alla dina saker från lägenhet och källare. Vi vill tipsa om att använda möjligheten att slänga ditt skräp när vi den 18-20 oktober har container på plats på gården.

 

Under brandronden gick vi upp i alla femton trappuppgångar. Vi kunde konstatera att det inte fanns något skräp eller annat brandfarligt där. Tack till er alla för att ni hjälper till att hålla trappuppgångar och källare brandsäkra. 

 

Läs gärna mer om brandsäkerhet på vår hemsida. 

 

Hälsningar från styrelsen


Till nyhetslistan