Styrelsemöte i augusti

23 september 2023 Tisdagen den 29 augusti sammanträdde styrelsen.

Här följer en kort sammanfattning av de punkter som togs upp.

Dränering
Husgrunden i fastigheten på Torkelsgatan behöver dräneras. Styrelsen har därför anlitat företaget PEAB för att sköta dräneringen. Arbetet beräknas preliminärt pågå vardagar under september och oktober. Grävarbetet startades på baksidan (den del som vetter mot Liljegatan 6 A-D) och fortsatte sedan på framsidan. Styrelsen beslutade på mötet att avsätta medel i nästkommande budget för att kunna göra trädgården runt fastigheten fin på nytt. Boende på Torkelsgatan 2 A-C fick inför starten ett brevutskick med mer information. Hela föreningen informerades via en nyhet på hemsidan. Om du har frågor kring dräneringen får du gärna vända dig till Niklas Åstrand på HSB. Han arbetsleder dräneringen. Niklas nås via telefonnummer 018-18 74 23.   

Asfaltering
Asfalten på parkeringen är i bitvis mycket dåligt skick och behöver bytas ut. Anki Öberg, ordförande i föreningen, har haft möten med de två grannföreningar som vi delar parkeringsytan med. Samtal fortsätter kring möjligheten att dela på arbete och kostnad. Vi i styrelsen är medvetna om t.ex. håligheter i asfalten och tackar för ert tålamod tills asfaltering kan ske.

Nya hyresgäster
Vi har via ROI fastighetsmäkleri AB fått vår källarlokal på S:t Göransgatan uthyrd. De nya hyresgästerna heter Livskällan. Stort tack till mäklare Hans Moberg.

Mangelrum
Har du mycket grejer? Skulle du behöva ha ytterligare ett förråd? Vårt tidigare mangelrum är ledigt för uthyrning. Kontakta gärna vår förvaltare för mer information om hyresmöjlighet.

Elstöd
En av ledamöterna i styrelsen har å bostadsföreningens vägnar ansökt om elstöd från staten. Vi har tagit emot 58 405 kronor som sätts in på föreningens skattekonto.

Träd på innergårdarna
Träden mellan S:t Göransgatan 22 och parkeringen beskars i början av året. Syftet var att påbörja en första beskärning av träden med syfte att minska längden på de grenar som stack ut över parkeringen. Tidigare har fåglar suttit på grenarna och ätit bär. Bilarna under har då kommit i skottlinjen för fågelbajs. En viss förbättring skedde efter beskärningen, men problemet för bilägarna fortsatte ändå under våren och försommaren. Vi i styrelsen förstår att det under delar av året är en jobbig situation för er som har era parkeringsplatser där. Olika möjligheter har undersökts för att lösa problemet. Styrelsen beslutade på mötet att låta träden stå kvar och ta fram en trädplan. I bostadsrättsföreningen finns en underhållsplan, det vill säga en långsiktig planering för vad (och när) vi behöver vidta åtgärder för att ta hand om våra fastigheter. Vi har hittills saknat en trädplan. Styrelsen beslutade på mötet att låta hämta in offerter från arboristföretag som kan ta fram en trädplan per innergård, det vill säga en underhållsplan för våra träd. Syftet är att förvalta och ta bättre hand om träden genom t.ex. regelbunden beskärning. 

Container
Det är återigen dags att ge oss alla möjlighet att slänga våra grovsopor och elektronik. Därför kommer vi i månadsskiftet september/oktober, närmare bestämt fredagen den 29 september till söndagen den 1 oktober, att ställa upp en container för grovsopor och ett separat kärl för elektronik. Du hittar som vanligt containern och det separata kärlet mellan S:t Göransgatan 22 och Liljegatan 4 D. En separat nyhet om detta har gjorts på hemsidan

Brandskyddsbesiktning
Två av styrelsens ledamöter har tillsammans med företaget Brandsäkra gått igenom fastigheterna för att göra en brandskyddsbesiktning. Företaget har visat styrelsen på åtgärder som behöver vidtas. Framöver kommer inspektioner att genomföras regelbundet.

Nästa möte
Styrelsen sammanträder nästa gång onsdagen den 27 september kl. 19.00.

Kontakta oss gärna via vår förvaltare om du har frågor.


Hälsningar från styrelsen i HSB brf Åttan i Uppsala

 


Till nyhetslistan