Styrelsemöte i juni

19 juni 2024 Här följer en kort sammanfattning av några av de ämnen som togs upp den 12 juni.

Lägenhetsöverlåtelser
Vi kommer att få två nya grannar! På mötet fick vi information om två lägenhetsöverlåtelser. Det gäller dels en etta (41 kvm) på Liljegatan 4 C och dels en tvåa (51,5 kvm) på S:t Göransgatan 22.

 

Brandvarnare

Som ett led i föreningens arbete med brandsäkerhet installeras en brandvarnare i anslutning till varje tvättstuga. Vi beslutade också att låta sätta upp en brandvarnare i övernattningsrummet. Styrelsen kommer fyra gånger per år att genomföra en brandrond (där vi går runt i fastigheten och utifrån ett framtaget protokoll stämmer av brandsäkerheten). 


Trädgårdsmöbler
Våra trädgårdsmöbler har hängt med i flera år och flera börjar att bli slitna. Boservice har fått i uppdrag att på kort sikt laga de möbler som har blivit trasiga. Efter sommaren kommer vi att inventera våra möbler och undersöka om det är möjligt att köpa in nya.

 

Syrenbersåer

Våra syrenbersåer har vuxit till sig ordentligt. De drar nu till sig personer som inte bor i vår förening (eftersom man är väl dold bakom lövverken). Vi har beställt en beskärning av syrenbersåerna. Beskärningen kommer att utföras inom kort.  

 

Övernattningsrummet
På föreningsstämman beslutade vi att köpa in en ny säng till övernattningsrummet. Styrelsen har nu ombesörjt detta. Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra gäster en bekvämare säng. Det har länge kostat 100 kronor per natt att hyra övernattningsrummet. Med anledning av utgiften för sänginköp så har vi beslutat att höja uthyrningsavgiften till 150 kronor per natt. Den nya avgiften börjar att gälla från och med den 1 juli 2024.

På gång

Vi kommer att beställa fönsterputsning av våra källarfönster (utvändigt och invändigt) och även storstädning av våra soprum.

 

Nästa möte

Styrelsen träffas tisdagen den 13 augusti kl. 18.00.

 

Vi önskar er alla en solig och avkopplande sommar

 

Styrelsen i HSB brf Åttan i Uppsala


Till nyhetslistan