Styrelsemöte i maj

15 maj 2024 Här följer en kort sammanfattning av några av de ämnen som togs upp den 13 maj.

Lägenhetsöverlåtelser
Vi kommer att få en ny granne! På mötet fick vi information om en lägenhetsöverlåtelse. Det gäller en etta (
28 kvm) på Liljegatan 4 A.

 

Haspar

På föreningsstämman beslutades att vi skulle installera haspar på ytterdörrarna i cykelförråden i källaren. Syftet är att det ska bli lättare att få ner cykeln i förrådet. Samtliga haspar är nu installerade.

 

Grillning

Bokning av grillar görs på kalendrar som är uppsatta i soprummen mellan Torkelsgatan och Liljegatan 6 respektive S:t Göransgatan och Liljegatan 4. Den tidigare 2024-kalendern i soprummet mellan Torkelsgatan och Liljegatan 6 hade försvunnit. En ny kalender har satts upp. Du behöver därför fylla i eventuella bokningar på nytt.

 

Nyckelinventering

Vår förvaltare genomför just nu en nyckelinventering. Det gäller nycklar till bastu och gym.

 

Andrahandsuthyrning

Vi i styrelsen vill påminna om att det är styrelsen som beslutar om lägenheterna får hyras ut i andra hand. Giltiga skäl krävs. Att hyra ut sin lägenhet utan tillstånd är grund för förverkande, vilket kan innebära att nyttjanderätten blir uppsagd. En uppsagd lägenhet kan bli föremål för tvångsförsäljning via kronofogden.

 

Om du inte är nöjd med styrelsens beslutet kring andrahandsuthyrning så kan du alltid överklaga till hyresnämnden.

 

Månadsavgift

De flesta föreningsmedlemmar betalar sin månadsavgift i tid varje månad. Men emellanåt har vi ärenden där inkassobolag behöver kopplas in och delgivning sker. Om betalning inte sker går ärendet till kronofogden och därefter kan en tvångsförsäljning ske. Det här förfarandet kostar vår förvaltare onödig tid och föreningen – det vill säga alla oss medlemmar – onödiga pengar. Var därför noga med att betala din avgift i tid.

 

Vårsyn

Varje vår gör vi i styrelsen - tillsammans med vår förvaltare och vaktmästarna - en så kallad vårsyn. Det innebär att vi går runt genom våra fyra fastigheter för att uppmärksamma eventuella problem som behöver åtgärdas. En vårsyn görs även av vår trädgård. Vid vårens genomgång noterade vi bland annat skador på några av fasaderna, att klotter behöver tas bort i källaren på S:t Göransgatan, att stenarna (som flyttades under snöröjningen) behöver flyttas tillbaka till sin ursprungliga plats och att gräs behöver sås på lite olika håll. Vår förvaltare kommer att hjälpa oss att se till så att det som uppmärksammades under vårsynen kan åtgärdas. Återkom gärna löpande till vår förvaltare om du noterar annat som behöver åtgärdas. Marcela nås på telefonnummer 018-18 00 00 (växeln) alternativt via e-postadressen forvaltaravdelningen@hsb.se.

 

Container

Container för grovsopor och elektronik ställs upp mellan S:t Göransgatan 22 och Liljegatan 4 D från och med fredagen den 17 maj till söndagen den 19 maj.

 

Nästa möte
Nästa styrelsemöte äger rum den 12 juni kl. 18.00.

 

Kontakta oss gärna via vår förvaltare om du har frågor. 


Hälsningar från styrelsen 


Till nyhetslistan