Styrelsemöte i oktober

31 oktober 2023 Tisdagen den 31 oktober sammanträdde styrelsen

Här följer en kort sammanfattning av några av de områden som togs upp på mötet.  

Valberedningen

Innan det ordinarie mötet fick vi i styrelsen besök av Louise Lumsén, som utgör föreningens valberedning. Vi samtalade bland annat om vilka ledamöter som gärna sitter kvar i styrelsen även nästa år, vilka som önskar avgå samt vilka kompetenser som efterfrågas. 

 

Inbrott

För lite mer än en vecka sedan ägde ett inbrott rum i fastigheten Liljegatan 4 A-D. Några av dörrarna mellan trappuppgången och källaren blev skadade. Likaså några av förrådsdörrarna. Offerter tas in för att installera brytskydd och eventuellt en helt ny dörr (som blev skadad vid inbrottet). Tack för att du hjälper till med att alltid se till så att källardörrar och ytterdörrar stängs ordentligt bakom dig.

 

Fjärrvärme

Vi fick information om att Vattenfall från och med den 1 januari 2024 höjer priset på fjärrvärmen med i genomsnitt 17 procent. Styrelsen avvaktar förslag från HSB:s ekonom kring hur det kommer att påverka föreningens ekonomi.

 

Överlåtelser

Vi är en stor förening med många små lägenheter. Sedan förra styrelsemötet har tre lägenheter bytt ägare. Det gällde två 2:or och en 1:a.

 

Asfaltering

Asfalteringen av parkeringen är fortfarande avbruten. Se tidigare nyhet på vår hemsida. PEAB tar fram ett nytt kostnadsförslag. Ordförandena i de tre föreningarna kommer att träffa PEAB för att få mer information om den uppkomna situationen.

 

Dränering

Dräneringen runt fastigheten Torkelsgatan 2 A-C närmar sig sitt slut. Tack för ert samarbete under arbetets gång.

Inga nya växter planteras innan vintern. Under början av nästa år tar styrelsen beslut kring nya planteringar. Vi har avsatt pengar för detta i budgeten.

 

Elementen

Vi har tidigare informerat om tjutande ljud från elementen. Arbete pågår för att hitta orsaken. Vi återkommer så snart det finns mer information att ge.

 

Nästa möte

Styrelsen träffas nästa gång tisdagen den 5 december kl. 19.00.

 

Kontakta gärna vår förvaltare om du har frågor till styrelsen.

 

Hälsningar från oss i styrelsen i HSB brf Åttan i Uppsala


Till nyhetslistan