Styrelsemöte i september

28 september 2023 Onsdagen den 27 september sammanträdde styrelsen

Här följer en kort sammanfattning av några av de områden som togs upp på mötet. 

Nyhetsbrev
I dagarna delas ett nyhetsbrev ut i samtliga brevlådor i föreningen. Det innehåller bland annat information om föreningsstämman i våras, kontaktuppgifter till styrelsen med mera. Styrelsens ambition är att ca en gång per år komplettera de digitala nyheterna med ett pappersutskick. Hoppas att du får nytta av informationen i nyhetsbrevet. 

Container
Den här helgen sätter vi upp en container för grovsopor och en liten mindre för elektronik. Kika gärna på tidigare nyhet om detta. 

Ekonomi
Vi fick en genomgång av vår ekonomi. I korthet kan man säga att vi i mångt och mycket följer de budgeterade kostnaderna och intäkterna. Dock har vi ett litet minus vad gäller uthyrda lokaler. Det beror på att lokalen på S:t Göransgatan 22 inte har varit uthyrd på ett tag. 

Asfaltering
Som vi tidigare har berättat om så är asfalten på parkeringen i bitvis mycket dåligt skick. Anki Öberg, extern ordförande i föreningen, har haft flera givande möten med våra två grannföreningar, som vi delar parkeringsytan med. Samtal har förts kring möjligheten att dela på arbetskostnaderna. Tre offerter har nu tagits in. Vi i styrelsen beslutade oss för ett av anbuden. Så snart de två andra föreningarna har fattat beslut återkommer vi med mer information.

Dränering
Dräneringen runt Torkelsgatan 2 A-C pågår för fullt under ledning av projektledare Niklas Åstrand. Inför våren tar vi beslut om hur området runt fastigheten ska se ut framöver. Budgetmedel är avsatta för inköp av ny växtlighet. 

Stadgar
Vår bostadsrättsförening har i dagsläget normalstadgar 2011 för HSB:s bostadsrättsföreningar (version 5). Vi fattade beslut om stadgarna vid föreningsstämmorna 2018 och 2019. HSB riks har tagit inititaitv till nya stadgar. De är uppdaterade utifrån ny lagstiftning och ny rättspraxis. Varje förening har en möjlighet att byta ut sina nuvarande stadgar till de mer uppdaterade stadgarna. Styrelsen har tagit del av information från HSB-jurist och är av uppfattningen att vår förening borde byta till de nya stadgarna. Vi återkommer med information om vad stadgeändringarna innebär och när beslut behöver fattas kring detta.

Brandskyddsbesiktning
Två av styrelsens ledamöter har tillsammans med företaget Brandsäkra gått igenom fastigheten för att göra en brandskyddsbesiktning. Företaget har visat styrelsen på åtgärder som behöver vidtas för att öka brandsäkerheten. Styrelsen pratade om vad som behöver köpas in.

Nästa möte
Styrelsen sammanträder nästa gång tisdagen den 31 oktober kl. 19.00. En halvtimme innan styrelsemötet träffar vi valberedningen inför föreningsstämman nästa år. 

Kontakta oss gärna via vår förvaltare om du har frågor. 

Hälsningar från styrelsen i HSB brf Åttan i Uppsala 


Till nyhetslistan