Styrelsemöte i september

13 oktober 2024 Här följer en kort sammanfattning av några av de ämnen som togs upp den 11 september.

Brandrond i juni

Styrelsen fick en rapportering kring vad som åtgärdats efter det som vi uppmärksammade vid brandronden i juni. Brandvarnare har beställts för att sättas upp i anslutning till tvättstugorna samt utanför övernattningsrummet och köket i samlingslokalen. Utrymningsskyltar är beställda. Ett hål i en av branddörrarna i fastigheten på S:t Göransgatan har satts igen och postfacket i en av ytterdörrarna till källaren på Torkelsgatan har plomberats.

 

 

Höstsyn

Två gånger per år går styrelsens ledamöter, förvaltaren och HSB Boservice en höstsyn respektive vårsyn. Syftet är att uppmärksamma saker som behöver åtgärdas på våra gårdar och på utsidan av fastigheterna. Höstsynen äger rum i början av oktober.

 

Dränering

I slutet av september träffar styrelsen företrädare för HSB samt leverantören som utförde dräneringen av Torkelsgatan. Syftet med mötet är att utvärdera det utförda arbetet.

 

Störningar

I vår förening finns 142 lägenheter. Vi delar på fyra fastigheter med tillhörande trapphus, tvättstugor, soprum och källarutrymmen. För att vi alla ska trivas behöver vi ta hänsyn till varandra och förhålla oss till några regler som styrelsen har tagit fram. Det blir särskilt viktigt då det är lyhört mellan lägenheterna.

 

På förekommen anledning vill vi i styrelsen därför uppmärksamma alla boende om vilka regler som gäller vid störande ljud. Enligt bostadsrättslagens sjunde kapitel och nionde paragraf har alla boende i en bostadsrättsförening en skyldighet att inte störa sina grannar och leva upp till lagens formulering om ”sundhet, ordning och gott skick”. I vår förening innebär det att det inte ska förekomma störande ljud från lägenheter eller gårdar mellan kl. 22.00 och 7.00. Regeln finns för att visa respekt och omsorg om varandra i vårt gemensamma boende. Tänk till exempel på att inte prata högt i trapphusen tidigt på morgonen och sent på kvällen. Vi i styrelsen har blivit uppmärksammade på att det har varit en hel del fester under början av hösten. Det är då av yttersta vikt att ovanstående beaktas och att vi visar hänsyn gentemot varandra. 

 

Om din granne ändå inte följer reglerna ber vi dig att i första hand kontakta din granne. Ta gärna en muntlig kontakt där du ber din granne att följa våra gemensamma regler. Om detta inte hjälper kan du dagtid kontakta vår förvaltare. Se hemsidan för kontaktuppgifter. Vid allvarliga störningar kontaktar du polisen.

 

Trädgårdsmöbler

Inför nästkommande vår ämnar styrelsen se över befintliga trädgårdsmöbler och komplettera med nya möbler där så behövs. Kontakta gärna vår förvaltare om du har trädgårdsmöbler i trä som du skulle kunna avvara för att användas på våra innegårdar.

 

Container

Vi vill återigen påminna om att vi har ordnat container till helgen 18-20 oktober. Läs gärna mer på vår hemsida.

 

Extrastämma

HSB riks har tagit fram nya stadgar till sina bostadsrättsföreningar. De nya stadgarna är uppdaterade utifrån ny lagstiftning och ny rättspraxis. Varje förening har nu en möjlighet att byta ut sina nuvarande stadgar till de uppdaterade stadgarna. Vi i styrelsen har tagit del av information från HSB-juristerna och är av uppfattningen att vår förening borde byta. För att göra det krävs två beslut. Styrelsen planerar en extrastämma under hösten för att få till ett första beslutstillfälle. Det andra beslutstillfället skulle i så bli på föreningsstämman 2025. Vi återkommer med mer information.

  

Nästa möte

Styrelsen sammanträder torsdagen den 24 oktober kl. 18.00.  

Kontakta oss gärna via vår förvaltare om du har frågor. 

 

Hälsningar från styrelsen


Till nyhetslistan