Nyhetsbrev september

06 september 2022

Välkomna tillbaka efter semester och ledighet !

Tyvärr återkommer vi till en än mer rörig omvärld och energipriser som bokstavligen löper amok. I vårt förra utskick meddelades att föreningen tecknat ett nytt avtal för el över 5 år med ett fast pris om 2 kr/kWh inkl. överföring, skatt och moms. Det har visat sig vara en bra affär och förhoppningsvis är världen en lugnare plats när avtalet löper ut. Tyvärr har inte debiteringen fungerat och felet sker när HSB tar upp informationen från Infometric och överför till avierna. HSB undersöker saken men vi har ingen information när problemet är löst. 

Kostnaden för fjärrvärmen går inte oberörd ur detta och priserna stiger. Föreningen debiterar idag 66kr/m3/varmvatten. Det är under faktisk kostnad och Styrelsen har därför beslutat att höja debiteringen till 80kr/m3/VV med omedelbar verkan. Vi förväntar oss att Vattenfall höjer priserna vid årsskiftet och vi ska alla räkna med ytterligare höjning inför 2023. Styrelsen återkommer i frågan.

Vi måste även höja priserna för bastun och uthyrningsrummet. Ökad kostnad för el och vatten redan känt men vi måste även öka frekvensen av städning. Priset för bastun blir 100kr/bokning samt 300kr/bokning för uthyrningsrummet. Båda ändringarna gäller med start direkt.

Efter många turer är vår hjärtstartare äntligen på väg från leverantören men seeing is beleiving😉

Vi saknar trappvärdar till fler trappshus och Styrelsen är tacksam om fler kan anmäla sig. Använd nedan mail för att komma i kontakt med Styrelsen.  

 Frågor har kommit om vilka vita kulörer som använts i våra lägenheter. Dessa är:

-Tak: Beckers Scotte R2, Vit/Bas A
-Väggar: Beckers Scotte 7, 0500-N

Styrelsen kommunicerar, förutom via fysiska utskick, endast via infotavlorna och Brf Hamnens hemsida. Vi uppmanar alla att gå in läsa på hemsidan regelbundet eftersom det är där ny information kommer först. Ni kan även säkerställa att inte missa något genom att erhålla en notis till er email adress när något nytt lagts upp på föreningens hemsida. Ni gör det genom att logga in med BankID på föreningens hemsida, www.hsb.se/uppsala/brf/hamnen alternativt HSB hemsida, www.hsb.se

Sedan klickar ni på ”Mina Sidor” och går till ”Min Profil”. Säkerställ att ni lagt till en email adress samt fyllt i att ni vill ha notifieringar från ”Senaste händelser” listan.

Frågor till Styrelsen skickas till styrelsen@brfhamnen-uppsala.se

Med vänlig hälsning, Styrelsen i Brf Hamnen