Nyhetsbrev februari 2021

14 februari 2021

Vi fortsätter ha inbrottsförsök och påhälsning av oinbjudna gäster nu senast vecka 5. Väl inne rör de sig tämligen fritt i garage och trapphus och de har som standard att fylla låsbleck med papper eller motsvarande så att dörrar inte ska låsa vid stängning för att underlätta att komma in nästa gång.

Kommande vecka börjar ombyggnationen av passersystemet vilket avsevärt kommer att försvåra rörlighet och access i våra allmänna utrymmen. Utöver det har dörren i garagedörren låsts och handtag demonterats eftersom den dörren har använts flitigt av oinbjudna personer. Dörren är inte någon nödutgång varför beslutet var enkelt.

Vidare har Styrelsen beslutat att anlita Securitas för rondering. Vi har köpt en tjänst som heter ”Razziarondering” vilket betyder att Securitas besöker vår fastighet slumpmässigt över dagar och dygnets timmar.

Styrelsen arbetar vidare med olika förslag på övervakning via kamerasystem men frågan är inte helt okontroversiell där Uppsalahem nyligen erhöll dryga böter pga otillåten övervakning.

Men vad kan vi som bor i huset göra åt saken?
Det finns bara ett sätt och det är att vi alla måste bli avsevärt bättre på att säkerställa att ytterdörrar och garageport har stängt ordentligt innan vi rusar iväg. Det betyder att vi lyssnar på ”klicket” och även känner på dörren att den faktiskt gått i lås. Vidare stannar vid garageporten och ser med egna ögon att porten stängt ordentligt. Efter många turer är porten på Industrigatan 25 reparerad vilket gör att samtliga dörrar fungerar och vi har ett utmärkt yttre skydd i våra entréer.

Vi i Styrelsen kan bara vädja om att vi följer dessa enkla regler för att få stopp på ytterligare oinbjudna besök.

Det finns intresse för MC- och mopedplatser och Styrelsen har identifierat och beslutat att vi kan måla upp ytterligare platser. Dels på helt outnyttjad plats, dels där vi idag parkerar cyklar. Därför vill Styrelsen att cyklar som står parkerade till vänster om parkeringsplats Nummer 1 fram till cykelförråd flyttas in i valfritt cykelrum som har gott om lediga platser. Cyklar till vänster om dörr till cykelförråd fram till dörren intill Industrigatan 23 berörs INTE. Arbetet planeras påbörjas 1 mars varför vi uppskattar om samtliga cyklar är borta det datumet. Styrelsen har vidare beslutat att mopedplatser kommer debiteras 300 SEK/mån.

På förekommen anledning ska felanmälan ske till Upplands Boservice, 018-18 74 00 eller direkt på webben www.boservice.se. Gäller även dålig snöröjning och isbildning vid entreer och garageinfart. Garantiärenden i respektive lägenhet hanteras av Andreas Holmkvist på HSB, 018-180159 eller andreas.holmkvist@hsb.se. Övriga garantiärenden hanteras av Styrelsen.

En utmaning för hissarna den här tiden på året är grus i spåren där dörrarna löper och det vanligaste problemet till att hissarna inte fungerar. Här kan alla bidra genom att dammsuga dessa löpande på respektive våningsplan för att undvika att fel uppstår. Varje utryckning från Kone Hissar kostar föreningen drygt 5000 kr som ger ett bra incitament att hålla efter detta. Skulle mot all förmodan inte dammsugning fungera kontaktas Styrelsen på styrelsen.brfhamnen402@gmail.com. Fastnar någon i hissen larmar ni givetvis enligt instruktion i hissen.

Styrelsen har även beslutat att höja värmen en (1) grad centralt i fastigheten. Den ökade kostnaden beräknas till ca 5% eller 40.000 SEK årligen. Den extra kostnaden kommer inte att påverka hyran.

Med Vänlig Hälsning / Styrelsen i Brf Hamnen
styrelsen.brfhamnen402@gmail.com