Nyhetsbrev februari

23 februari 2024 5-års besiktning & nya laddboxar

5-års besiktningen genomfördes 12 januari och förutom medlemmarnas kommentarer låg fokus på garagegolvets felaktiga fall samt matos som sprids mellan lägenheter. Som tidigare meddelats måste felet vara relaterat till funktion varför majoriteten av anmälda fel inte vart kvalificerade. Vidare måste felet kosta mer än 0,5 PPB att åtgärda, ca 30 000, för att komma ifråga för åtgärd.

De absolut vanligaste anmälda felen är tak och väggvinklar som spruckit samt dörrar som skaver. Detta är relaterat till att huset har satt sig och kommer fortsätta sätta sig varför det här problemet kommer att fortsätta flera år. Arbetet att åtgärda felen har redan initierats och NCC har i dessa fall kontaktat medlemmarna direkt för åtgärd.

Vi har även fått NCC att stretcha lite på vad som ska åtgärdas så ytterligare fel kommer att justeras innan arbetet är slutfört. Gällande golvet inväntar vi fortfarande på den försenade rapport som NCC låtit utföra som delvis ska ligga till grund för vilken åtgärd som krävs. Vi förväntar oss att bli kallade till ett uppföljningsmöte inom 1-2 veckor.

Gällande ventilationen finns en misstanke om var felet kan ligga och det är överenskommet att en av utblåshuvarna på taket ska byggas om för att testa den tesen. Det är allt vi har för tillfället och styrelsen återkommer under mars månad med uppdaterad information.

Vi har sedan någon vecka 33 nya laddboxar i drift i garaget, totalt 70 stycken. I praktiken är det 22 nya eftersom de 11 äldsta ersattes eftersom flertalet av dem strulat en längre tid. Om du har garageplats är väntetiden i praktiken noll dagar att få en plats med laddbox och ni kontaktar vår förvaltare Kennet Fröberg för att byta plats. Principen för icke elbilar är att sist in i garaget – först ut gäller om frågan kommer att byta plats.

Som någon säkert noterat har det monterats ytterligare fotoceller i uppfarten och nu behöver man inte trampa gasen i botten för att hinna ut innan porten stänger!

Mvh, Styrelsen Brf Hamnen