Nyhetsbrev oktober

26 oktober 2023 Folkbokföring, andrahandsuthyrning och parkeringsplatser

Hej kära medlemmar,

Vid en genomgång av bostadsrättshavare i vår bostadsrättsförening har vi upptäckt att flera inte är folkbokförda i föreningen. Bakgrunden till denna kontroll är några av våra medlemmar identifierade en otillåten andrahandsupplåtelse som pågått i flertal år och nu lett till att lägenheten kommer att säljas senast innan nyår.

Det är oroligt i samhället och det har blivit allt viktigare att ha kontroll på vilka som bor och vistas i vår bostadsrättsförening. Enligt Folkbokföringslagen ska den enskilde folkbokföra sig på den adress där han eller hon huvudsakligen bor.

Vi har också uppmärksammat att parkeringsplatser i vissa fall används av andra än de som hyr parkeringen samtidigt som flera medlemmar har väntat på en parkeringsplats en längre tid. Parkeringen är endast till för våra medlemmar.

Styrelsen kommer att följa upp ovan och med extra fokus på otillåtna andrahandsuthyrningar och fealktigt uthyttjade garageplatser. Om du undrar över något eller har information att delge styrelsen uppskattar vi om ni kontaktar styrelsen.

 

Med vänlig hälsning,

Styrelsen BRF Hamnen