Nyhetsbrev oktober 2022

31 oktober 2022

Vi har återigen haft påhälsningar av kriminella som dels lyckats stjäla saker från garaget och cykelförråden, dels planerat ytterligare tillgrepp genom att ställa upp dörrar med diverse tricks. Styrelsen dammar av tidigare förslag och kommer inom kort att införa kod för utpassage från garage samt öka Securitas rondering från 40 till 60 ggr/månad. Föreningen kommer även att lägga ut nyckel och tagghantering på underentreprenör för att få full kontroll. Vid försäljning betyder det att överlämning sker på dennes kontor och avgift införs på saknade nycklar och taggar.

Vidare undersöks kameraövervakning där ett studiebesök planeras till en annan Brf i området som gått all-in på området. MEN vi kan skapa ett Fort Knox i termer av säkerhet men det hjälper inte ett dyft om vi inte kontrollerar att dörrar är stängda och låsta efter oss, kontrollerar att garageporten går igen utan att någon smiter samt ha bättre kontroll på vilka som rör sig i vår fastighet. Det ansvaret vilar på alla oss som bor i fastigheten, ingen annan.

Tråkigt nog hade vi ett tiotal medlemmar som struntade i uppmaningen att flytta bilen vid garagestädningen. Styrelsen har påmint om detta vid varje städtillfälle och det finns en gräns hur mycket det ska tjatas. Pga av detta kommer det att vid nästa städning anlitas ett p-bolag som utfärdar en avgift för kvarlämnade bilar. Tilläggsavgift för merkostnaden ej fastställt men spannet 800-1000 kr är sannolikt.

Hjärtstartaren är på plats och monterad i källarplanet på Industrigatan 25. Går inte att missa.
Notera att dörren på skåpet till maskinen och maskinen är larmad så öppna inte skåpet för att titta. Det finns en manual i skåpet men den ska inte användas utan maskinen talar om för användaren hur den ska användas.

Som tidigare meddelats kommer priset att höjas på fjärrvärmen från januari 2023 vilket påverkar kostnaden för varmvattnet. Nu har vi info från Vattenfall som höjer priserna 4,5% för 2023. Prognosen för 2024 är 3-6% och 2025 2-5%.

Vi vill även påminna om att det inte är tillåtet att köra tvättmaskin och torktumlare mellan
22:00-06:00 för att undvika att störa grannarna.

Brf Hamnen har anmält sig till att bli pilot på en ny bokningsfunktion för bastu, uthyrningsrum etc. som är integrerad i föreningens portal på HSB.se. Inget datum satt för lansering och vi ber att få återkomma i frågan.