Nyhetsbrev September

17 september 2023 5-års besiktning samt leksaker på innergården

Hej!

Nu är det dags för genomgång av vårt hus och lägenheter i en 5-års besiktning.

Tiden beräknas som ett snitt på samtliga inflyttningsdatum vilket infaller 31 januari 2024. Besiktning är inte korrekt namn eftersom inget fysiskt besök kommer att ske. Den här genomgången skiljer sig även från 2-års besiktningen genom att endast fel relaterat till funktion ska tas upp tillsammans med ej utförda åtgärder från 2-års besiktningen.

Exempel på funktionsfel är det felaktiga fallet i garaget, fläktar som inte suger ut matos korrekt, värmegolv som slutat fungera, dörrar som inte sluter tätt etc.

Exempel på fel som inte ska tas upp är vitvaror som inte fungerar (hanteras direkt med Electrolux), sprickor i tak och väggvinklar, slitage och allmänna skador på golv väggar etc. Var vänlig använd nedan mall och återkoppla via mail på styrelsen@brfhamnen-uppsala.se alternativt i pappersform som lämnas till Klas Bergströms, Industrigatan 25, eller Niclas Wadestig, Östra Ågatan 101.

Om ni mailar vill vi att ni skriver ”5-års besiktning” i ämnesfältet. Ange namn, adress, lägenhetsnummer (det som står på dörren), Beskriv kort och koncist vad felet är. Undvik personliga kommentarer och utvikningar om HSB, NCC etc. och håll fokus på problembeskrivningen. Absolut sista dag för inlämning är 30 september. Efter 30 september kommer styrelsen att konsolidera all information i en rapport som delges HSB som är vår motpart. 

Gällande innergården:

Styrelsen har fått påstötningar om att det ofta ligger oanvända leksaker kvar på gården men inga barn i närheten. Det ger ett stökigt intryck och när de ligger i gångarna kan folk ramla och skada sig på dom när det är mörkt. Med anledning av det vill vi be föräldrarna att se till att plocka undan leksakerna så att vår gemensamma gård ser trevlig och städad ut.

 

 

 

 

 

Med vänlig hälsning, Styrelsen Brf Hamnen