Nyhetsbrev december 2022

20 december 2022

Ett år är snart till ända och vi går in i ett nytt år med fler osäkerhetsfaktorer än på länge.

Som tidigare meddelats ändras inte avgifterna utan ligger kvar på 2022 års nivå. Föreningen har under året justerat priset för el och varmvatten som ligger i fas med marknaden. Något vi fortsätter med då Vattenfall höjer priset på varmvatten med 4,5% och elöverföring med 3 öre/kWh. Den förstnämnda justeras vid årsskiftet och den andra tror styrelsen kan absorberas av föreningen via rörligheten i effektavgiften. From 2023 ska föreningen även betala fastighetsskatt för garaget. Den kostnaden påförs direkt på respektive p-plats varför priset på garageplatserna går upp med 100kr/mån och MC/moped 50kr/mån. Föreningens ekonomi är god men vi kan sannolikt räkna med mindre justeringar av avgifterna 2024.

Ärendet med tidigare hyresgäst (Crownphone) är nu avslutat och vi söker ny hyresgäst med omedelbar inflyttning. Vår tidigare cykelverkstad är redan uthyrd och ger föreningen ytterligare 25 000 i årliga intäkter!

På Nobeldagen 10 december bjöd föreningens på glöggmingel i växthuset. Ca 30 personer trotsade kylan och anslöt till en trevlig tillställning. Stort tack till Peter Funk i styrelsen som arrangerade.

 Ett lite fel smög sig in förra utskicket där fel tider angavs när det är OK att tvätta och torktumla kläder. Korrekt tider är mellan 07:00-22:00.

Nu är det snart Jul och det vintriga vädret gör det mysigt att kura ihop sig i mörkret och tända ljusen. Men kom ihåg att de flesta bränderna i privata hem sker så här års så glöm inte att släcka och tänk på att testa brandvarnaren. När granen så småningom ska kastas ut måste den tas till återvinningen. Den får inte hamna i våra soprum eftersom granar inte hanteras av sophämtningen.

Till sist vill vi önska alla en riktigt God Jul & Gott Nytt år.

Med Vänlig Hälsning / Styrelsen i Brf Hamnen