Om stomvisning och hantverkshjälp

28 juni 2023 Sommaren är här och många börjar gå på välförtjänt ledighet. Här kommer lite aktuell information från brf Luthagen Strand, innan vi hörs igen till hösten.

Aktuellt från projektet
Kommunen har påbörjat sitt arbete med nya Vanadisgatan (bland annat skapar man stommen för vägen samt förbereder för vatten, avlopp och fjärrvärme). Deras arbete fortsätter under sommaren och beräknas vara klart i september 2023.

I vårt eget arbete med husen pågår murning av fasad, takarbeten och montering av innerväggar. Vi räknar med tätt tak i augusti. Projektet håller semesterstängt mellan vecka 28-31.

Stomvisning för lägenhet 1-22
När vi är tillbaka efter sommaren är det inte långt kvar tills det är dags för den första stomvisningen (avser lägenheterna 1-22 på Vanadisvägen 15). Vi räknar preliminärt med att denna stomvisning kommer att ske under vecka 36 och återkommer med inbjudan till de berörda lägenheterna efter sommaren.

Samtliga lägenheter kommer självklart att få en inbjudan lite längre fram, när det är dags för stomvisning i just deras trapphus.

Vad är en stomvisning?
Stomvisningen är ett första tillfälle att besöka sin lägenhet och få en uppfattning på plats om lägenhetens planlösning och utsikt. Samtidigt är det bra att vara lite förberedd på att mycket arbete återstår i lägenheten.

Vid detta första besök kommer tak och väggar att vara omålade, golven endast spacklade och inredning i kök och badrum ännu inte monterad. Du kanske upplever lägenheten som mindre än den verkligen är men det är en "synvilla" som försvinner när lägenheten är inflyttningsklar.

Hantverkshjälp efter inflyttning
Vi är glada över att kunna erbjuda hantverkshjälp efter inflyttning, närmare bestämt bjuder vi på "snickarhjälp" under 3 timmar/lägenhet.

Hantverkaren kommer bland annat att kunna hjälpa till med att borra i väggar för att montera väggfäste för tv, gardinstänger eller hyllor. Det är bra att vara väl förberedd inför hantverksbesöket, så att tiden kan nyttjas maximalt. Du ansvarar själv för fästen för t.ex. gardinstång då hantverkaren endast har ett standardutbud av skruv och dylikt med sig. Mer information kommer närmare inflyttning.

Glad sommar!
önskar HSB Uppsala