Grönskande väggkonst planeras

20 september 2022 HSB har som tradition att satsa på konstnärlig utsmyckning i varje nyproduktionsprojekt, utifrån övertygelsen att miljön påverkar oss människor i en positiv riktning. I vissa projekt är den konstnärliga utsmyckningen en del av byggnaden, i andra en del av utemiljön. Till exempel en stenläggning, fasadmaterial, belysning eller konstverk.

I brf Normann planerar vi att bjuda på ett grönt verk som både är en del av en byggnad och en del av utemiljön. Verket kommer nämligen att utformas som grönskande väggkonst på miljöhuset på innergården (det låga huset på 3D-bilden nedan). Här ska vi skapa en muralmålning som knyter an till områdets namne, Normann Bröndbo, genom att konstnären låter en kranbil från Bröndbos Kranbilar skymtar i grönskan. Lite längre fram kommer vi att kunna visa bilder, både skisser på verket och på skapelsearbetet.

Idé från HSB Living Lab
Idén med grön väggkonst är hämtad från HSB Living Lab i Göteborg, en arena där vi utvecklar nya sätt att bygga och forma framtidens boende på.

Gröna levande fasader har många fördelar – de bidrar till ökad biologisk mångfald, binder koldioxid och är ett viktigt verktyg för att hantera negativa effekter av klimatförändringen. HSB Living Lab har i ett projekt tillsammans med betongtillverkare Butong och konstnären Charlie Granberg på ett innovativt sätt kombinerat gröna fasader-teknik med konstnärlig utsmyckning. Bilden nedan visar detta verk, som du även kan läsa mer om här.

– Att kombinera konst med gröna levande fasader är ett helt nytt grepp för att skapa värdefulla och hållbara utemiljöer i våra projekt. Vi ser med spänning fram emot att se våra grönskande muralmålningar kommer att tas emot av de boende och förbipasserande, säger Emma Sarin, projektchef HSB Living Lab.


Frågor?

Välkommen att höra av dig till Mäklarhuset:
- Jenny Olofsson, 073 840 96 00, jenny.olofsson@maklarhuset.se
- AnnaSara Sundqvist Wolf, 070-390 45 90, annasara.sundqvist.wolf@maklarhuset.se

Anmäl alltid nya kontaktuppgifter!
För att informationen från oss ska nå dig behöver vi dina aktuella kontaktuppgifter. Vid ändringar, vänligen kontakta Jennie Eliases, försäljningsansvarig: jennie.eliases@hsb.se

  • HSB Living Lab grön muralmålning.jpg
    HSB Living Lab grön muralmålning.jpg
  • Miljörum på innergården.jpg
    Miljörum på innergården.jpg